Dit zeer gerenommeerde cava-huis maakt al sinds 1955 nét onder Barcelona de mooiste mousserende wijnen. Zo ook deze lang gerijpte vintage cava met een fris karakter. In de neus ruik je meteen sappige groene appel en gist. Enorm fijne bubbels in de mond, met een mineralige smaak en een hint van hazelnoot in de afdronk. Deze droge cava is perfect in balans, en maakt van elk feestelijk moment en diner een volmaakt hoogtepunt.
Prachtige vintage cava met fijne bubbels en frisse smaken
Een mooie heldere geel gouden kleur is zichtbaar in het glas. De mousse bellen parelen mooi omhoog. Een aangename geur van appel en mint is te ruiken. Een kleine vleug van karamel is te bespeuren. In de mond komen diezelfde smaken naar voren. Licht, mineralig, brioche en een hint van hazelnoot in de afdronk.
Lekker als aperitief of bij lichte visgerechten, gevogelte en kalfsvlees.
Dit is bij uitstek een aperitief wijn. Lekker zoals hij is. Daar hoeft niet per se iets bij. Een mooie sprankelende wijn voor als er iets te vieren valt. Maar hij is goed te combineren met lichte gerechten. Lichte visgerechten, gevogelte, kalfsvlees. Maar zelfs bij romige vissoep. Geitenkaas is een mooie combinatie of schapenkaas. Bij een dessert blijft hij makkelijk overeind. Ga dan ook weer voor milde smaken.
Sprankelende Cava van wereldberoemde cava maker Agustí Torelló Mata
Agustí Torelló Mata is een autoriteit op het gebied van Cava. Cava kan in heel Spanje gemaakt worden, maar de meeste Cava wordt in de regio rondom Barcelona gemaakt. Zo ook de Cava’s van Agustí Torelló Mata: deze worden onder Barcelona in het kleine stadje Sant Sadurní d’Anoia. Cava wordt op dezelfde manier gemaakt als Champagne. Het mag uiteraard geen Champagne worden genoemd. Als consument weet je in ieder geval waar je aan moet denken als je een Cava drinkt. Toch zijn er duidelijke verschillen. Agustí Torelló Mata maakt zijn Cava met traditionele Spaanse druivenrassen: de Macabeo, Xarello en de Parellada. De Cava van Mata is altijd fris. Pas als er een bestelling is gedaan door een klant worden de flessen gedegorgeerd. Dat wil zeggen dat de prop met gistcellen die in de hals van de fles zitten er onder hoge druk worden uitgespoten, er een kleine dosage ( mengsel van wijn en suiker) bij gedaan wordt en de fles snel wordt afgesloten met een kurk. Elke fles is dus ‘vers van de pers’ en komt direct uit de kelders van het wijnhuis. De dosage bij Agustí Torelló Mata is altijd laag. Zo blijft de pure frisse smaak van de druiven behouden. Het vergt wel een goede planning bij wijnmaker en inkoper. De reserva rijpt namelijk 3 jaar op fles voordat de fles wordt vrijgegeven. Zo’n dosage is wel nodig bij het maken van een bruisende wijn gemaakt op traditionele manier. Het brengt het zuurgehalte in balans en draagt bij aan de smaakontwikkeling. De degorgeer datum staat bij Mata altijd op de fles. Dat zie je bij de meeste Champagnes vaak niet. Toch wel handig, want zo weet de consument precies hoe oud de fles is. Alle Cava’s worden gemaakt van één jaargang druiven. Dat is ook bijzonder en gedurfd. In Champagne wordt er meestal een blend gemaakt van verschillende jaargangen wijn. Bij deze Agustí Torelló Mata Brut Reserva kan je dus echt verschillen proeven tussen de verschillende jaargangen. Het is niet voor niets dat deze Cava vaak in de prijzen valt en bij de beste van Spanje hoort.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!
Enjoy la dolce vita! Deze levendige en sprankelende prosecco is echt even genieten. De Pico Maccario is niet te vergelijken met de gemiddelde prosecco: de Pico Maccario wijnmaker heeft een enorme kwaliteitsfocus en heeft gekozen voor een frisse droge
De druiven van deze heerlijke Cava zijn volledig biologisch geteeld in de Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heef
Moët & Chandon Grand Vintage 2013 is de 75e vintage champagne die is wordt gereleased. Sinds 1842 brengt champagnehuis Moët & Chandon alleen in de beste wijnjaren een verfijnde wijn uit één oogstjaar op de markt. Elke Moët Grand Vintage is karak
Een heerlijke Italiaanse bubbel in een handig 0,2 liter flesje. Ideaal voor als je in je eentje wil genieten van een glaasje bubbels, of voor bij een luxe ontbijtje. De fles is net zo mooi als de 0,75 liter variant, en naderhand kan de fles voor tall
il HUGO! is de zomerse Hugo wijn van wijnhuis Mionetto. Deze bruisende Hugo is zoet van smaak, en heeft heerlijke aroma's van vlierbloesem, zomerse bloemen en frisse citrus. Deze zomerse Italiaanse wijn cocktail komt uit Alto Adige in het noorden van
Met deze fles ben je verzekerd van het stelen van de show! Fijne Italiaanse biologische rosé bubbel uit Veneto, in een prachtige fles. De wijn heeft elegante bubbels, en heerlijke geuren van kersen, aardbei en framboos. De fles is gemaakt van gerecy
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
2 Zilveren medailles
Een verrassende bubbeltjeswijn uit Sicilië van een wijnhuis bekend om zijn Etna en Marsala wijnen. De vulkanische bodem van Sicilië speelt een grote rol bij de smaak van de wijnen. Zo ook bij deze mousserende wijn gemaakt met de Charmat methode. Da
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Gouden medaille
Heerlijke geraffineerde en elegante Champagne van het beroemde huis Ruinart. Schitterende bubbels, fris en rond van smaak en een elegante afdronk. Absoluut het beste van wat de Champagnestreek te bieden heeft. Niet voor niets ziet Champagnehuis Ruina
Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaa
Liefhebber van Hugo of Canei? Dan is deze Sprintoso zeker het proberen waard! Deze zomerse Moscato is er eentje die iedereen lekker vindt, daar zijn we inmiddels al wel achter. Deze sprankelende Italiaanse is een zoete bubbel en heeft een prachtige d