Agustí Torelló Brut Reserva

1
Bubbels
Spanje
Macabeo, Parellada & Xarel·lo
Vis, Kip & Biefstuk
Dit zeer gerenommeerde cava-huis maakt al sinds 1955 nét onder Barcelona de mooiste mousserende wijnen. Zo ook deze lang gerijpte vintage cava met een fris karakter. In de neus ruik je meteen sappige groene appel en gist. Enorm fijne bubbels in de mond, met een mineralige smaak en een hint van hazelnoot in de afdronk. Deze droge cava is perfect in balans, en maakt van elk feestelijk moment en diner een volmaakt hoogtepunt.
€ 15,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
68424744000043
Fles

Prachtige vintage cava met fijne bubbels en frisse smaken

Een mooie heldere geel gouden kleur is zichtbaar in het glas. De mousse bellen parelen mooi omhoog. Een aangename geur van appel en mint is te ruiken. Een kleine vleug van karamel is te bespeuren. In de mond komen diezelfde smaken naar voren. Licht, mineralig, brioche en een hint van hazelnoot in de afdronk.

Lekker als aperitief of bij lichte visgerechten, gevogelte en kalfsvlees.

Dit is bij uitstek een aperitief wijn. Lekker zoals hij is. Daar hoeft niet per se iets bij. Een mooie sprankelende wijn voor als er iets te vieren valt. Maar hij is goed te combineren met lichte gerechten. Lichte visgerechten, gevogelte, kalfsvlees. Maar zelfs bij romige vissoep. Geitenkaas is een mooie combinatie of schapenkaas. Bij een dessert blijft hij makkelijk overeind. Ga dan ook weer voor milde smaken.

1 Gouden medaille

Perswijn Magazine 4*
Specificaties
Type wijnMousserend
LandSpanje
RegioPenedès
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage11.5
DruivenMacabeo, Parellada, Xarel·lo
Drinktemperatuur7 tot 9 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijVis, Kip, Biefstuk
BijzonderhedenBiologisch, Vegan
MedaillesGoud
Agustí Torelló Mata is een autoriteit op het gebied van Cava. Cava kan in heel Spanje gemaakt worden, maar de meeste Cava wordt in de regio rondom Barcelona gemaakt. Zo ook de Cava’s van Agustí Torelló Mata: deze worden onder Barcelona in het kleine stadje Sant Sadurní d’Anoia. Cava wordt op dezelfde manier gemaakt als Champagne. Het mag uiteraard geen Champagne worden genoemd. Als consument weet je in ieder geval waar je aan moet denken als je een Cava drinkt. Toch zijn er duidelijke verschillen. Agustí Torelló Mata maakt zijn Cava met traditionele Spaanse druivenrassen: de Macabeo, Xarello en de Parellada. De Cava van Mata is altijd fris. Pas als er een bestelling is gedaan door een klant worden de flessen gedegorgeerd. Dat wil zeggen dat de prop met gistcellen die in de hals van de fles zitten er onder hoge druk worden uitgespoten, er een kleine dosage ( mengsel van wijn en suiker) bij gedaan wordt en de fles snel wordt afgesloten met een kurk. Elke fles is dus ‘vers van de pers’ en komt direct uit de kelders van het wijnhuis. De dosage bij Agustí Torelló Mata is altijd laag. Zo blijft de pure frisse smaak van de druiven behouden. Het vergt wel een goede planning bij wijnmaker en inkoper. De reserva rijpt namelijk 3 jaar op fles voordat de fles wordt vrijgegeven. Zo’n dosage is wel nodig bij het maken van een bruisende wijn gemaakt op traditionele manier. Het brengt het zuurgehalte in balans en draagt bij aan de smaakontwikkeling. De degorgeer datum staat bij Mata altijd op de fles. Dat zie je bij de meeste Champagnes vaak niet. Toch wel handig, want zo weet de consument precies hoe oud de fles is. Alle Cava’s worden gemaakt van één jaargang druiven. Dat is ook bijzonder en gedurfd. In Champagne wordt er meestal een blend gemaakt van verschillende jaargangen wijn. Bij deze Agustí Torelló Mata Brut Reserva kan je dus echt verschillen proeven tussen de verschillende jaargangen. Het is niet voor niets dat deze Cava vaak in de prijzen valt en bij de beste van Spanje hoort.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!