Iets te vieren met liever met alcoholvrije bubbels? Gelukkig zijn er voor al je feestelijke momenten veel goede alternatieve bubbels zonder alcohol.

alclholvrije bubbels rijpen in kelder
Rijping van flessen bubbels in de kelder

Alcoholvrije bubbels: wat is het precies?

Alcoholvrije bubbels, in de volksmond ook wel bekend als alcoholvrije champagne, zijn wijnen met koolzuurgas waar de alcohol achteraf uit is onttrokken. Champagne zonder alcohol bestaat ook nog niet, omdat ze in de champagnestreek nog geen alcoholvrije champagne op de markt hebben gebracht. 

blauwe druiven voor wijn

Hoe wordt alcoholvrije mousserende wijn gemaakt?

Het proces van alcoholvrije mousserende wijn is gelijk aan dat van wijn met bubbels met alcohol. Het enige verschil is dat na het gistingsproces de alcohol eruit wordt gehaald. Er zijn verschillende manieren om alcoholvrije wijn te maken. Een manier is het vacuüm trekken op kamertemperatuur. Hierdoor verdampt de alcohol maar blijven de suikers en zuren behouden. Deze techniek is beter bekend als vacuümdestillatie. 

Een andere manier om alcohol uit wijn te halen is omgekeerde osmose. Met een dun filter wordt de alcohol uit de wijn gehaald. Omdat het op een lage tempratuur gebeurd, blijven veel aroma’s behouden, maar het is onontkoombaar om helemaal geen smaken te verliezen. 

Alcoholvrije bubbels voor elke feestelijke gelegenheid

Een populaire alcoholvrije mousserende wijn is de NOA Sparkling White. Deze bruisende wijn van de Chardonnay, Airen en Ugni Blanc druif komt uit de Franse Provence. De druiven komen dus uit Frankrijk, maar de wijn is gemaakt door het Duitse Carl Jung. Naast NOA hebben we ook een heerlijke Brut: Sinzero Sparkling brut. Een frisse en droge bubbel met veel smaak uit Chili gemaakt van de Chardonnay druif. 

Voor ruime keuze alcoholvrije wijn ben je bij Wijnbutler op het juiste adres. Wij verzenden vanaf €50 gratis met PostNL. In Nijmegen bezorgen we zelfs vanaf €20 al gratis. Wil je meer weten over wijn, of wil je wijnadvies? Stuur dan gerust een bericht via Whatsapp.