Wil je imponeren met een zelf gemaakt dessert, maar niet urenlang in de keuken hoeven staan? Maak een heerlijk zomers dessert: een Panna Cotta met vers rood fruit. Makkelijk om te maken en super lekker!

Benodigdheden voor vier personen:

  • 300 gram rood fruit (vers of uit diepvries, wij gebruikten verse frambozen en blauwe bessen)
  • 4 vellen gelatine
  • 40 gram suiker voor in de Panna Cotta & 20 gram suiker voor in de rood fruit topping
  • 500 ml verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels water

Panna Cotta Rood Fruit Piero Gatti Brachetto Wijn Spijs
Schenk de heerlijke Brachetto van Piero Gatti: dé perfecte wijn voor rood fruit desserts

Bereiding

  1. Leg de gelatinevellen in koud water, en laat ongeveer 5-6 minuten weken.
  2. Giet de slagroom in een steelpan, en voeg 40 gram suiker en het zakje vanillesuiker toe.
  3. Verwarm de slagroom, blijf goed roeren en haal van het vuur zodra de slagroom begint te koken.
  4. Knijp de gelatinevellen goed uit, en voeg toe aan de warme slagroom. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost.
  5. Giet het mengsel in een sierlijk glas of bakje, en zet minimaal 3 uur in de koelkast zodat het goed op kan stijven.
  6. Rood fruit topping: doe het fruit in een steelpan met 4 eetlepels water en de rest van het suiker. Zet op een laag vuur en blijf goed doorroeren. Laat lekker pruttelen in de pan, en prak het fruit indien gewenst.
  7. Giet het rode fruit mengsel over de stijf geworden panna cotta, en laat het rood fruit afkoelen voordat je het opdient.
  8. Tip: Serveer met een gekoelde Brachetto wijn, bijvoorbeeld onze Piero Gatti Brachetto (€13,95) of onze Toso Brachetto (€7,99) . De perfecte wijn-spijs combinatie voor dit heerlijke dessert, genieten!



Nieuwsgierig naar al onze recepten? Bekijk ze hier. Een brachetto dessert wijn past fantastisch bij dit lekkere dessert. Mocht je een andere dessertwijn zoeken, hebben we hier een handig overzicht.