Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano

Robuust
Italië
Sangiovese , Canaiolo, Colorino & Prugnolo Gentile
Pasta, Kip & Biefstuk
Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano is een zeer complexe en gewaardeerde wijn uit Toscane. Boscarelli is een van de meest toonaangevende wijnmakers van de streek en laat met deze wijn zien wat ze in huis hebben. Ze gaan meerdere keren door de wijngaard om elke tros alleen bij optimale rijpheid te plukken. De wijn is genereus zonder dat de sappige fruitsmaken verloren gaan. Je proeft pruim, bosbes en kruidigheid. Deze wijn heeft 18 tot 24 maanden gerijpt op 500 liter vaten.
€ 28,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano
Fles

Klasse Vino Nobile di Montepulciano.

Deze Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano heeft een prachtig complexe neus. Je ruikt pruim, kersen, viooltjes en peper. De smaak is krachtig en vol maar met nu al mooie zalvende tannine. De zuren maken de wijn sappig met een extreem lange afdronk.

Lekker bij de Italiaanse keuken.

Combineer deze wijn met de Italiaanse keuken. Heerlijk bij pasta's met vleessaus en risotto. Ook met rundvlees, wild en stoofschotels past deze wijn perfect.

Specificaties
Type wijnRood
LandItalië
RegioVino Nobile di Montepulciano
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage14
DruivenSangiovese , Canaiolo, Colorino, Prugnolo Gentile
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijPasta, Kip, Biefstuk

Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano

Deze Vino Nobile di Montepulciano is gemaakt door wijnhuis Boscarelli. De blend van jaargang 2019 bestaat voor 85% uit Prugnolo Gentile aangevuld met 15% Canaiolo, Colorino en Mammolo. De wijn ondergaat spontane vergisting op groot hout. Daarna rijpt het 18 tot 24 maanden in 500 liter Allier en Botte. Hier vindt ook de malolactische omzetting plaats.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!