Château de l'Eclair rouge

2
1
Licht
Frankrijk
Gamay
Groenten, Zachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren, Kip & Worst

De oprichter en voormalig eigenaar van Château de l'Eclair, Victor Vermorel, heeft ons een waardevolle erfenis nagelaten. In 1891 omvatte het landgoed een gebied genaamd 'La Réserve' dat hij zelf had aangeplant en bewerkt. Dit 'Réserve' wijn plot werd gebruikt om nieuwe praktijk methoden te testen die de wijnwereld voorgoed hebben verandert. Deze dieprode wijn is gemaakt om hem te eren, en brengt voorouderlijke knowhow en moderne technieken bij elkaar om een imponerende, fruitige wijn te produceren.

Normale prijs € 9,50 Aanbieding € 8,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
13760206701487

Verleidelijk fruitige Beaujolais

De Beaujolais van Château de l’Eclair heeft een geweldige dieprode kleur. Deze wijn heeft een verleidelijke neus met rood fruit en lichte aardse tonen. Daarnaast heeft de wijn invloeden van mineralen, die de bodem van vuursteen en klei aan de wijn meegeeft. De wijn heeft een elegante smaak van een explosie van veel fruit, mineralen en een klein pittig randje maar toch zachte tannines.

Lekker bij gegrilde kip, vis en kaas

Deze wijn heeft zachte tannines, veel fruit en fijne zuren. Hierdoor is deze wijn lekker bij gegrilde kip, gegrilde vis, quiche en allerlei kazen. Neem bijvoorbeeld een lekkere kaasplank bij deze wijn.

2 Gouden medailles

Concours Mondial des Féminalise 2018
Concours des Grands Vins de France Mâcon 2017

1 Bronzen medaille

Concours des Grands Vins de France Mâcon 2018
Specificaties
Type wijnRood
LandFrankrijk
RegioBeaujolais
SluitingKurk
Vintage2021
Alcoholpercentage12.5
DruivenGamay
Drinktemperatuur14 tot 16 graden
SmaakprofielLicht
Lekker bijGroenten, Zachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren, Kip, Worst
MedaillesGoud, Brons

De Beaujolais van Château de l’Eclair is zeker geen simpel ‘beaujolaitje’, maar een serieuze wijn. Deze dieprode wijn maakt indruk met haar enorme concentratie fruitige aroma’s die laat blijken dat de wijnmaker precies weet wat hij hij doet. Nergens is meer kennis aanwezig over wijnbouw en de Beaujolais regio, en dat bleef niet onopgemerkt: Château de l’Eclair is sinds 1970 in gebruik als onderzoeksinstituut van de Beaujolais. Deze samenwerking resulteert in kwalitatief hoogstaande wijnen, en heeft al meerdere medailles in de wacht gesleept waaronder 2 goud en 1 brons.

François Jacquet, de wijnmaker van Château de l’Eclair, laat het terroir spreken waardoor in de wijn de mineralen uit de bodem mooi naar voren komen. Verder produceert Château de l’Eclair volgens het Terra Vitis principe: eerlijke wijnen gemaakt met respect voor de natuur. Château de l’Eclair heeft 19 hectare wijngaarden die verspreid zijn in 4 verschillende gemeentes: Jarnioux, Rivolet, Liergues en Chennai. Gamay Noir is de enige aangeplante druif door Château de l’Eclair.

Beaujolais: een klassiek wijngebied in Frankrijk

De Beaujolais is een van de klassieke wijngebieden van Frankrijk, en ligt iets onder de Bourgogne streek rond de stad Lyon. De Beaujolais is vooral bekend van de Beaujolais Nouveau: een rode wijn met een afwijkende productiemethode die zeer snel (2 maanden) na het oogsten wordt verkocht. Doordat deze wijn zo jong wordt verkocht, is het een lichte wijn zonder complexiteit. De Beaujolais heeft echter veel meer te bieden dan de Beaujolais Nouveau. In de Beaujolais wordt eigenlijk maar 1 druivensoort verbouwd: de Gamay Noir. Door het klimaat en de grondsoorten worden enorm uitnodigende fruitige, mineralige en subtiele wijnen gemaakt. Geuren van rood fruit, geuren van bloesem en licht kruidige geuren zijn typerend voor een wijn uit de Beaujolais.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook soepel!