Château Rousselle Côtes de Bourg

Robuust
Frankrijk
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Malbec
Groenten, Harde kaas, Biefstuk & Worst
Château Rousselle is een prachtig kasteel gebouwd in 1636 door edelman en adviseur van de Franse koning Messire Jean de Tortaty. Inmiddels maakt de familie Lemaitre de wijnen. Het is hun gelukt om een sappige rode Bordeaux te maken met soepele tannines en aroma's van zwart fruit, cederhout en gedrooge kruiden. De kwaliteit is zeer hoog door twee manieren van werken. Ten eerste door goed wijngaardbeheer (het afknippen van een gedeelte van de oogst op de helft van het groeiseizoen). Ten tweede door strenge selectie (alleen de beste druiven gebruiken). Door deze keuzes gaat de kwaliteit van de wijn enorm omhoog, maar het aantal flessen wat de wijnmaker kan maken wordt minder. Dit maakt voor Lemaitre niks uit, omdat hij kiest voor kwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. De wijn rijpt 12 maanden op eiken vaten waarvan elk jaar 50% wordt vernieuwd.
€ 15,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
1760085660042
Fles

Top Bordeaux met geuren van zwart fruit, ceder en gedroogde kruiden.

Robijnrood met geuren van zwarte bes en bosbes, ceder en gedoogde kruiden. In de mond veel sappig fruit en een rond mondgevoel met zachte tannines en milde zuren. Sappige, harmonieuze Bordeaux met mooie concentratie. Niet voor niks drie jaar op rij opgenomen bij 'Bordeaux op z'n best'! Tip: decanteer deze wijn 30 minuten voordat je hem gaat drinken. Zo komen de aroma's los en heb je nóg meer geur en smaak in je glas.

Lekker bij gegrild vlees en harde kazen.

Heerlijk bij gegrild vlees, zoals een goede steak of een mooi stuk lamsvlees. Ook bij gegrilde groente en harde kaas fantastisch.

Specificaties
Type wijnRood
LandFrankrijk
RegioBordeaux
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage14.5
DruivenMerlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijGroenten, Harde kaas, Biefstuk, Worst

Château Rouselle Côtes de Bourg Cru Bourgeois

Deze prachtige wijn is gemaakt in de Côtes de Bourg, een AOC binnen de Bordeaux. De Côtes de Bourg appellatie ligt op de rechterbank van de Dordogne. De ligging van dit gebied aan de riviermonding zorgt voor een zeer gunstig microklimaat, waardoor wijnmakers in dit gebied minder last hebben van vorst. De Côtes de Bourg kent een zeer rijke wijnbouwgeschiedenis. Voor de Romeinen leken de zuidelijke hellingen langs de Gironde ideaal om wijnstokken te planten. De kwaliteit van de wijn die hier vandaag de dag gemaakt wordt, zou inderdaad de meest optimistische Romein overtreffen.

Cru Bourgeois certificering

In de Féret and Cocks geclassificeerd als 1er Cru Bourgeois, de hoogste classificatie binnen de Côtes de Bourg.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!