Château Soucherie Anjou Blanc Ivoire

2
Fris
Frankrijk
Chenin Blanc
Salades, Zachte kaas, Vis & Schaaldieren

Château Soucherie Anjou Blanc Ivoire werd afgelopen najaar door Proefschrift verkozen tot wijn van het jaar in de categorie wit 15-20 euro. Hamersma gaf deze Anjou Blanc maar liefst een 9. Welverdiend wat ons betreft, deze wijn is hét voorbeeld hoe goed de Chenin Blanc druif tot zijn recht komt in de Loire streek. Zeer pure wijn met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte. In de neus relatief rijpe, bloemige en tropische aroma’s. Qua smaak proef je de rijpheid van de druiven goed. Milde zuren, fijne balans en sappige afdronk. Deze wijn heeft 10 maanden rijping op Frans eikenhout gehad, waarvan 20% nieuwe vaten. Dit geeft een fijne structuur aan de wijn. Wijnmaker Thibaud Boudignon werkte al met respect voor de natuur en omgeving. Sinds januari 2019 is hij ook officieel biologisch gecertificeerd.

€ 18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3760100232318
Fles

Prachtige Chenin Blanc uit de Loire.

In het glas zien we een mooie lichtgele kleur. Als we ruiken valt het bloemige, frisse aroma op met een klein toontje tropisch fruit. In de mond een heerlijke frisse indruk met in het middelste gedeelte een sappige smaak aroma’s van gele appel, peer , amandel, meloen. En als afsluiting meer een strakke afdronk richting Granny Smith appel, citrus en mineralen. Met de medium lange afdronk wil je graag nog een slokje, en nog een, en nog een...

Lekker bij schaal- en schelpdieren, zachte romige kazen en salades.

Dit is een topper op het terras of al aperitief. Fris en smakelijk. Het is ook een heerlijke wijn om mee te combineren. Schaal- en schelpdieren, gepocheerde visgerechten, zachte romige kazen, geitenkaas, blauwschimmelkaas, salades. Legio mogelijkheden.

2 Gouden medailles

Winnaar Proefschrift Wijnconcours 2020
de Grote Hamersma - 9/10
Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioLoire
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage13
DruivenChenin Blanc
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Zachte kaas, Vis, Schaaldieren
MedaillesGoud

Château Soucherie Anjou Blanc Ivoire

Denk je aan Chenin Blanc wijn, dan denken de meeste mensen aan Zuid-Afrika. Maar oorspronkelijk komt deze druif uit de Loirestreek. Met name in de Anjou en de Saumur komt deze druif goed tot zijn recht. Uit de Saumur komen met name uitstekende bruisende wijnen gemaakt van Chenin Blanc. Uit Anjou prachtige droge wijnen. Valkuil is dat de wijnen soms te dik worden aangezet met teveel nieuw eiken. Zo is dat niet bij Château Soucherie. Wijnmaker Thibaud Boudignon wil juist het terroir laten spreken via zijn wijnen. Hij maakt wijn met finesse, complexiteit en veel lengte. Onze Château Soucherie Anjou Blanc Ivoire is daar een goed voorbeeld van.

Chenin Blanc uit Anjou in de Loire

De Chenin Blanc druif is niet makkelijk voor een wijnmaker. De verschillende druiven binnen een tros rijpen op een verschillend moment. Dat betekent dat er handmatig geplukt moet worden en dat er meermaals door de wijngaard heen moet worden gegaan voor verschillende oogstmomenten. De onrijpe druiven kan je natuurlijk niet gebruiken voor je wijn. Tenminste als je voor kwaliteit gaat zoals Château Soucherie. Chateau Soucherie ligt zo’n 20 kilometer ten zuidwesten van Angers. Net buiten het dorp Beaulieu sur Layon ligt het prachtig tussen de wijngaarden. Voor wie eens zin heeft en in de buurt is, er is logeermogelijkheid.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!