De Venoge Brut Cordon Bleu Champagne

Bubbels
Frankrijk
Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
Vis & Schaaldieren

De herkenbare blauwe band staat symbool voor de rivier de Venoge in Zwitserland waar de familie zijn roots heeft. Het huis bestaat al sinds 1837. Kan je nagaan wat een expertise hier aanwezig  is. Mocht je een keer in Epernay ( Frankrijk) zijn, kijk dan in de hoofdstraat ( Avenue de Champagne) waar hun imposante wijnhuis staat.  Dit Champagnehuis heeft een grote range Champagnes van betaalbare tot duurdere, exclusieve Champagnes. 

Normale prijs € 45,00 Aanbieding € 43,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3291690500308
Fles

Frisse en levendige Champagne Brut

Deze Venoge Brut Champagne heeft voor 50 % Pinot Noir druiven. Je zult dus merken dat het een frisse Champagne met karakter is. Je proeft op de achtergrond een hint van zwart fruit. De 25% Chardonnay en 25% Pinot Meunier geven elegantie en rondheid. Onmiddellijk vallen de aroma’s van Granny Smith en limoen op. In de finish een kleine knipoog van honing. Deze Champagne heeft minimaal 36 maanden gerijpt in de kelders van De Venoge. De wijnmakers gebruiken alleen het sap uit de eerste persing van de druiven. De eerste keer persen levert de meest geconcentreerde smaken op. De druiven kunnen daarna nog een keer geperst worden, maar verliest hierdoor concentratie en smaak. De Venoge kiest voor hun Champagnes om de kwaliteit hoog te houden en alleen de eerste persing te gebruiken. In elke Champagne wordt suiker toegevoegd, de zogenoemde dosage. Deze wijn heeft relatief weinig dosage, namelijk 7.8 gram per liter. Hierdoor blijft het frisse karakter van de Champagne behouden en is de wijn zeer geschikt om te drinken als aperitief.

Feestelijke bubbels om iets te vieren of bij zeevruchten en vis

Zoals elke Champagne kan deze Venoge Brut volledig solo tijdens aperitief, borrelwijn, verjaardag wijn of terraswijn. Ideaal als je iets te vieren hebt. Visgerechten die puur en zonder zware saus zijn gemaakt combineren goed. Toch vragen we speciale aandacht voor zeevruchten, oesters, kokkels, garnalen, krab of kreeft. Geweldig!

Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12
DruivenChardonnay, Pinot Noir , Pinot Meunier
Drinktemperatuur7 tot 9 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijVis, Schaaldieren

Het verhaal van De Venoge Champagne Cordon Bleu Brut

Champagne huis De Venoge heeft een prachtig historisch pand in Franse Epernay. De Avenue de Champagne waar het De Venoge huis aan ligt staat op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO. Epernay is dan ook hét centrum voor Franse Champagne. Champagne huis De Venoge staat onder anderen bekend om zijn De Venoge Champagne cordon bleu brut. Zowel de De Venoge Champagne cordon bleu brut, als de De Venoge Champagne cordon bleu extra brut en de De Venoge Champagne cordon bleu rosé hebben de herkenbare blauwe band op hun etiket. Die vergeet je niet snel meer. Deze blauwe band beeldt de rivier Venoge uit die in Zwitserland in het meer van Genève uitmondt. De familie De Venoge komt hier oorspronkelijk vandaan. De blauwe band verwijst ook naar de ridderorde Ordre du Saint-Esprit, die Henry III van Frankrijk in 1578 oprichtte. Deze onderscheiding heeft ook een blauwe band.

In 1837 trok Henri-Marc De Venoge naar Epernay en richtte het bedrijf De Venoge & Cie op. In 1837 ontwierp hij het eerst geïllustreerde label ooit in de geschiedenis van de Champagne met in een ovaal de bedrijfsnaam en in het midden twee champagneflessen. De blauwe band van De Venoge Champagne cordon bleu brut werd in 1851 als officieel symbool gekozen voor het De Venoge Champagnehuis. Ooit had De Venoge ook de rode band als merkteken, maar die is overgegaan naar Champagnehuis Mumm. In 2005 lanceerde De Venoge de prestigieuze Cuvée Louis XV in de opvallende elegante flessen. Dit was naast de eveneens in elegante flessen gestoken Princes De Venoge lijn, die er toen al was. 

De Champagne streek

De streek Champagne is een glooiend landschap ten noordoosten van Parijs met als belangrijkste steden Reims en Epernay. Dit is de enige streek ter wereld waar een Champagne gemaakt mag worden. Als je de naam Champagne op het etiket ziet staan, dan weet je zeker dat hij hier vandaan komt. Het loont de moeite om te kijken uit wélke Champagnestreek de Champagne komt. De streken van Champagne zijn Vallée de la Marne, Montagne de Reims, Côte des Blancs, Côte Sézanne en Côte des Bar. Iedere streek in de Champagne  heeft zijn eigen terroir en geeft die kenmerken door aan de Champagne wijn.

De Venoge selecteert zorgvuldig op de kwaliteit van de druiven. De Pinot Noir druiven voor hun hogere wijnen druiven afkomstig uit de premier cru en grand cru wijngaarden van Montage de Reims. De Chardonnay druiven zijn afkomstig uit premier cru en grand cru wijngaarden in Mesnil sur Oger en Trépail. Voor deze De Venoge Cordon Bleu Brut komen de druiven uit verschillende streken van de Champagne. De Pinot Noir druiven komen uit Montage de Reims. Pinot Meunier komt uit Vallée de la Marne. Tot slot komen de Chardonnay druiven gebruikt voor deze wijn uit Côte de Blanc.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!