El Ariño Gewürztraminer

Fris
Spanje
Gewürztraminer
Zachte kaas & Worst

Dit buitenbeentje is zeker geen vervelend buitenbeentje! De Gewürztraminer komt oorspronkelijk uit Frankrijk en Duitsland, maar de wijnmakers van Viñas del Vero bewijzen dat deze druif in Spanje ook zeer goed tot zijn recht komt. Deze wijn heeft een expressieve geur van exotisch fruit en honing met een licht kruidige ondertoon. Dit Spaanse wijn experiment uit 1987 is een groot succes gebleken, een wijn om niet snel te vergeten.

Normale prijs € 10,00 Aanbieding € 7,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8421293347009

Spaans expressief buitenbeentje met expressieve aroma's

De naam van het gebied Somontano betekent onderaan de berg, wat doelt op de ligging van het gebied aan de voet van de machtige Pyreneeën. De ligging is goed terug te proeven in de wijn, omdat druiven hier buitengewoon goed gedijen. Deze El Ariño Gewürztraminer heeft een mooie gele kleur, met expressieve tonen van exotisch fruit, honing en kruiden op de neus. Het valt terug te proeven dat de druiven goed rijp zijn geworden in de Spaanse zon, met rijpe aroma’s van abrikozen, bloesem en amandelspijs. Lichte zuren. In de afdronk voert fruit de boventoon.

Lekker bij gerookt vlees, pittig en exotisch eten en vette kaas.

Deze wijn is lekker bij allerlei soorten voorgerechten, gerookt vlees, pittig eten, exotische gerechten en vette kazen. De El Ariño Gewürztraminer is ook een ideaal welkomstdrankje.

Specificaties
Type wijnWit
LandSpanje
RegioAragón
SluitingSchroefdop
Vintage2017
Alcoholpercentage13
DruivenGewürztraminer
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijZachte kaas, Worst

Viñas del Vero ontleent zijn naam aan de rivier de Vero, die door de regio Somontano stroomt en bekend staat om zijn diepe ravijnen, kloven en canyons. De Viñas del Vero wijnmakerij werd eind 1986 opgericht in Somontano nadat de wijnmakers 550 hectare grond in Barbastro en andere nabijgelegen dorpen kocht. Een jaar later begonnen de boeren met het planten van de druivenstokken. In 1987 werden traditionele druiven voor het gebied geplant, zoals de Tempranillo, Moristel, Garnacha en Macabeo. Ook begonnen de boeren direct met experimenteren door druivenrassen aan te planten die minder in het gebied voorkomen, zoals de Chardonnay, Gewürztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Na lang en intensief hand- en ambachtswerk werd in 1990 de eerste fles wijn gevuld in een zeer klein wijnhuis, Salas Bajas genaamd. De wijnen van Viñas del Vero werden snel populair in de regio, en in 1993 opende men een grotere, moderne wijnmakerij en het landgoed San Marcos. Hier vindt de productie en botteling plaats van de inmiddels zeer populaire wijnen.

Aragón

In de regio Aragón worden uitmuntende wijnen gemaakt. Het belangrijkste en meest bekende gebied van de streek is Campo de Borja, een kleine en beschermd gebied ten zuidoosten van de Rioja. Het is een relatief jong beschermd gebied, en vergaarde haar beschermde status in 1980. De streek dankt zijn naam aan de adellijke familie Borja die het gebied ooit regeerde. De Aragón regio staat vooral bekend om zijn rode wijnen met hoge alcoholpercentages. De belangrijkste druiven van de streek zijn de Tempranillo en de Garnacha.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!