Pico Maccario Enjoy Prosecco

Bubbels
Italië
Glera
Salades, Vis & Schaaldieren

Enjoy la dolce vita! Deze levendige en sprankelende prosecco is echt even genieten. De Pico Maccario is niet te vergelijken met de gemiddelde prosecco: de Pico Maccario wijnmaker heeft een enorme kwaliteitsfocus en heeft gekozen voor een frisse droge stijl. Je ruikt de zomer in je glas met bloemige aroma’s en heeft verfijnde bubbels. De wijnmakers hadden wat ons betreft geen betere naam voor deze wijn kunnen bedenken: Enjoy!

Normale prijs € 10,75 Aanbieding € 9,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
8033501070830

Heerlijke droge Italiaanse Prosecco

Waar de naam Prosecco soms de suggestie geeft een zoete wijn te zijn, is deze Enjoy Prosecco van Pico Maccario juist fris en droog. Het is een serieuze bubbel die zich kan meten met andere grote namen van droge mousserende wijn. In alles is deze prosecco heerlijk fris. De bloemige geuren stuiven uit het glas. Ideaal als je iets te vieren hebt, of voor zomaar als lekkere borrel- en terraswijn.

Heerlijke feestelijke bubbel

Prosecco is een van de meest populaire terraswijnen van Nederland, en wij sluiten ons met deze Enjoy Prosecco daar volkomen bij aan. Geweldig voor op het terras, als starter bij elke borrel of feestje of als mooi aperitief voor het diner. Deze wijn is erg lekker bij vis, schaal- en schelpdieren en niet te zware hapjes zoals lekkere sandwiches bij de lunch of lichte frisse voorgerechten.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandItalië
RegioVeneto
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage11
DruivenGlera
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijSalades, Vis, Schaaldieren

Het verhaal van de Enjoy Prosecco

De broers Pico en Vitaliano Maccario namen in 1997 het besluit om hun dromen achterna te gaan en het wijnhuis Pico Maccario op te richten. In Mombaruzzo, een dorp gelegen in het centrum van de Barbera d’Asti streek, verrees een modern wijnhuis. De broers hebben een duidelijke visie met wijnmaken: de gehele productie wordt gedaan met respect voor natuur. Zo laten de broers de duizenden wilde klaprozen tussen de wijnranken groeien, en zijn de rozen inmiddels hét beeldmerk en logo geworden van het wijnhuis. De wijnen van de broers hebben inmiddels een grote naam opgebouwd in Italië en ver daarbuiten, wat ons betreft zeer terecht!

Piëmonte

De Piëmonte is een zeer bekend wijngebied uit het noordwesten van Italië. Veel kenners wijzen de Piëmonte door haar gunstige klimaat en ligging aan als het beste wijngebied van Italië. Uit de Piëmonte komen dan ook vele kwaliteitswijnen, met als bekendste namen de Barolo, Barbereco, Moscato en Barbera wijnen. Naast deze kwaliteitsvolle en beroemde wijnen worden er ook ontzettend veel andere wijnen gemaakt. In de Piëmonte zijn veel familiebedrijven actief die locale druiven gebruiken. Hierdoor zijn er meer dan 200 verschillende druivensoorten aangeplant in de Piëmonte. Voor ieder wat wils!

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!