Kaiken Estate Cabernet Sauvignon
Stoere Argentijnse rode wijn uit de Mendoza.
De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur. Duidelijk ruiken we aroma’s van zwart fruit, lichte tonen butterscotch en lichte tonen vanille.In de mond komen diezelfde smaken terug. Bosbes, zwarte kers, krent, braam. Erg smaakvol. De wijn heeft stevige tannines, zoals dat hoort bij deze druiven. Maar ze zijn erg aangenaam. Samen met de fijne zuurgraad resulteert dat in een heerlijke afdronk.
Lekker bij oude kaas & vlees van de BBQ.
Dit is een wijn die heerlijk combineert met kaas en borrelhapjes. Voor bij het eten denken we direct aan wild, vleesschotels. Maar ook heeft de wijn voldoende fruitigheid voor combinaties met gevogelte. Een milde stoofschotel en vegetarische schotel is ook een fijne keus. Je kan veel kanten op. De Franse keuken, de Italiaanse keuken, de Griekse keuken, de Spaanse keuken. Allemaal voltreffers.
1 Gouden medaille
Type wijn | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Sluiting | Schroefdop |
Vintage | 2020 |
Alcoholpercentage | 14.5 |
Druiven | Cabernet Sauvignon, Malbec |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Smaakprofiel | Robuust |
Lekker bij | Groenten, Zachte kaas, Harde kaas, Kip, Biefstuk, Worst |
Medailles | Goud |
Ultieme Argentijnse rode wijn van Kaiken
Kaiken Estate is in Nederland geen onbekende. Dit wijnbedrijf uit het Tupungato gebied in de provincie Mendoza van Argentinië levert mooie wijnen af met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kaiken klinkt een beetje als kuiken, en dat zit niet zo ver naast de werkelijke betekenis. Vertaald uit het Mapuche Indiaanse woord Cauquén (oftewel Kaiken) betekent het wilde gans. Deze ganzen zijn vaak te zien als ze de Andes gebergte overvliegen van Argentinië naar Chili. Het Andes gebergte is enorm belangrijk voor de Mendoza streek. Zo liggen de wijngaarden als kommetje tussen de bergen, waardoor ze goed zijn beschermd. Daarnaast komt er smeltwater vanuit het gebergte naar beneden stromen, waar de wijnmakers van Kaiken dankbaar gebruik van maken. Ze graven geultjes, waardoor het smeltwater evenredig over de wijngaarden wordt verdeeld. Zo kan er toch wijnbouw plaatsvinden in de droge Mendoza.