Op basis van reacties van onze klanten, verkoopcijfers en inbreng van onze wijnadviseurs stellen wij een top 10 rode wijn samen. Een keuze uit deze top 10 rode wijn is daarom altijd een schot in de roos.

1. Castelnau Merlot - Cabernet

Onze Domaine de Castelnau Merlot-Cabernet L'Enclos is een soepele rode wijn die breed inzetbaar is. Gewoon lekker voor op het terras of in de tuin, maar ook in combinatie met diverse gerechten bij het eten. Licht gekoeld mag best op warme dagen. Deze Merlot heeft voor een rode wijn mooie zachte verfijnde tannines en heerlijke smaken van rood fruit. De huidige aanbieding maakt het tot een aanrader.

2. Calusari Pinot Noir

De Calusari Pinot Noir is tijdens mooie zomerdagen een goede keus. Pinot Noir heeft weinig tannines en is daardoor licht van karakter. Deze Pinot Noir van Calusari is iets voller dan je gewend bent van de Franse of Duitse versies. Deze wijn komt licht gekoeld het meest tot zijn recht, dus op hete dagen betekent dat  bingo! Zo’n smaakvolle Pinot Noir voor zo’n vriendelijke prijs kom je niet snel tegen. Een echte aanrader, en daarom ook een welverdiende tweede plek in onze top 10.


3. Castelnau Syrah Cayenne

Wij blijven enorm fan van Domaine Castelnau! Vandaar dat ook deze heerlijke Syrah in de rode wijn top 10 staat. Domaine de Castelnau Syrah Cayenne is een warme en volle wijn met de karakteristieke aroma’s van de Syrah druif. Smaken van rijp rood fruit, cassis en zoete specerijen zetten de wijn in de etalage. Robuust maar mooi afgerond met sappige afdronk.

4. Montes Reserva Merlot

Onze Montes Reserva Merlot wordt hoog gewaardeerd door onze klanten. Soepel? Check! Smaakvol? Check! Breed inzetbaar? Check! Fruitig met aromas van vers rood fruit en kruidig van smaak door licht houtgebruik. Toegankelijke Chileense rode wijn die het goed doet bij vlees van de grill of barbecue, pasta's met rode sauzen of ovenschotels.5. Pierre Zero Merlot 0%

Veel gekocht door klanten die bewust minder alcohol willen drinken, maar toch graag een wijntje willen. Ook een goede keus voor mensen die de BOB zijn. Pierre Zero Merlot 0% Alcoholvrij is een rode wijn gemaakt van de Merlot druif. De alcohol is met een geavanceerde filtertechniek uit de wijn gehaald. Lekker van wijn genieten zonder de alcohol. Anders dan anders, maar wel lekker.