Pizzolato Bio Prosecco Spumante Extra Dry
In deze droge Prosecco van hoge kwaliteit is naast de klassieke Glera druif ook de Pinot Nero gebruikt. Dit geeft de Prosecco meer body en 'bite'. Het is een Prosecco Spumante, want wil zeggen dat de wijn vrolijke en intense bubbels heeft. De Pizzolato Prosecco Spumante is volledig biologisch geproduceerd en heeft mooie fruitige tonen. Deze Prosecco heeft meer restsuiker in zich dan een brut variant en is dus halfzoet. De wijn heeft een goede balans en is een perfecte bubbel voor feestelijke gelegenheden of voor een lekker glaasje op het terras.
Mooie halfzoete Prosecco met stevige bubbels
Deze volledig biologisch geproduceerde wijn is 'extra dry', wat betekent dat het 12-17 gram restsuiker per liter bevat. In een Prosecco Brut mag maximaal 12 gram per liter zitten, en is dus droger. Deze Pizzolato Prosecco heeft dus een zoetje in zich. Verder mooie fruitige tonen van citrus en appel.
Perfecte Prosecco voor bij het dessert of voor bij taart
Door de wat zoetere stijl van deze Prosecco is hij erg lekker in combinatie met cake en taart. Macarons, popcorn en zoet ijs is ook erg lekker met de feestelijke Pizzolato Prosecco.
Type wijn | Mousserend |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Sluiting | Kurk |
Vintage | Nvt |
Alcoholpercentage | 11 |
Druiven | Pinot Noir , Glera |
Drinktemperatuur | 8 tot 10 graden |
Smaakprofiel | Bubbels |
Lekker bij | Zoetigheid |
Bijzonderheden | Biologisch, Vegan |