Santa Helena Cabernet Sauvignon
Deze uitmuntende Cabernet Sauvignon kent zijn herkomst op een van de meest karakteristieke Bordega’s van Chili. Al meer dan 75 jaar lang wordt er in de Colchagua Valley op geheel eigen wijze kwaliteitswijn gemaakt, en sinds kort leidt de jonge wijnmaker Nicolás Pérez-Yañez het productieproces. Na zijn universitaire studie en jarenlange stages bij gerenommeerde wijnmakers in de VS en Australië zorgt hij er vol passie voor dat alle wijnen van Santa Helena van internationaal prijswinnend niveau zijn. Zo ook deze Santa Helena Cabernet Sauvignon: intens fruit zoals cassis en kers, met tonen van vanille en chocolade. Geconcentreerde wijn met een afgeronde tannines en verleidelijk zachte afdronk.
Fruitige Cabernet Sauvignon met tonen van geconcentreerd rood fruit, vanille en chocolade
Doordat deze wijn van 95% Cabernet Sauvignon is gemaakt, is hij mooi dieprood van kleur. In de neus en smaak van de wijn komen tonen van geconcentreerd rijp rood fruit, vanille en chocolade naar voren. Een heerlijk fruitige wijn met spannende taninnes en een verleidelijk zachte afdronk.
Lekker bij gegrild vlees, paddestoelen en oude kaas
Deze wijn is een typische 'vleeswijn'. Lekkere stukken biefstuk, burgers en koteletten gaan geweldig samen met deze Cabernet Sauvignon. Liever geen vlees? Paddestoelen zoals portobello en eekhoorntjesbrood zijn erg lekker bij deze wijn. Harde kazen zoals cheddar en oude Hollandse kaas doen het goed bij Santa Helena Cabernet Sauvignon.
1 Gouden medaille
Type wijn | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Central Valley |
Sluiting | Schroefdop |
Vintage | 2022 |
Alcoholpercentage | 13 |
Druiven | Syrah, Cabernet Sauvignon |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Smaakprofiel | Soepel |
Lekker bij | Groenten, Harde kaas, Biefstuk |
Medailles | Goud |