Sprintoso Moscato Spumante Dolce

Bubbels
Italië
Moscato
Zoetigheid

Liefhebber van Hugo of Canei? Dan is deze Sprintoso zeker het proberen waard! Deze zomerse Moscato is er eentje die iedereen lekker vindt, daar zijn we inmiddels al wel achter. Deze sprankelende Italiaanse is een zoete bubbel en heeft een prachtige diep strogele kleur. De Sprintoso Moscato doet in alles aan de zomer denken: door de bloesem aroma’s en het friszoete karakter waan je je bij elk glas weer even terug in Italië.

€ 5,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8002915600025
Fles

Zoete Italiaanse bubbel

Deze Sprintoso Moscato Spumante heeft een erg verleidelijke bubbel, met geuren van meloen en bloemen in het glas. Echt een frisse en zoete zomerse wijn.

Deze lekkere bubbel doet het goed op elke borrel

Wij zijn fan van deze bubbel geworden doordat hij zich presenteert als een echte terraswijn: heerlijk voor in het zonnetje met wat lekkere hapjes erbij. Denk hierbij aan amandelen of andere nootjes, en zoetigheden zoals cake. Ook erg lekker bij frisse fruitsalades en fruitdesserts.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandItalië
RegioPiëmonte
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage6
DruivenMoscato
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijZoetigheid

De producent van de Sprintoso Moscato Spumante Dolce is een voorloper op het gebied van wijnmaken. Toso, het wijnhuis dat deze Moscato maakt, heeft gekozen om veel te investeren in haar productiefaciliteiten. Wat nu een ultramodern wijnhuis is, was in 1910 nog een net startende wijnkelder opgericht door overgrootvader Vincenzo Toso. Inmiddels wordt er bij Toso al generaties lang mousserende wijn gemaakt, en heeft de familie een grote naam opgebouwd in de wijnwereld.

Piëmonte

De Piëmonte is een zeer bekend wijngebied uit het noordwesten van Italië. Veel kenners wijzen de Piëmonte door haar gunstige klimaat en ligging aan als het beste wijngebied van Italië. Uit de Piëmonte komen dan ook vele kwaliteitswijnen, met als bekendste namen de Barolo, Barbereco, Moscato en Barbera wijnen. Naast deze kwaliteitsvolle en beroemde wijnen worden er ook ontzettend veel andere wijnen gemaakt. In de Piëmonte zijn veel familiebedrijven actief die locale druiven gebruiken. Hierdoor zijn er meer dan 200 verschillende druivensoorten aangeplant in de Piëmonte. Voor ieder wat wils!

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!