Talamonti Tre Saggi Montepulciano d'Abruzzo

1
Robuust
Italië
Montepulciano
Harde kaas, Biefstuk & Worst

Een score van maar liefst 89 Parker punten. Typische Italiaanse wijn vol smaak, kruidigheid en karakter. Talamonti ligt ten westen van Pescara in Italië in de Abruzzo streek dicht bij de zee. Op dit wijnbedrijf maken ze karaktervolle wijnen maar in een modern jasje. Mooi vol, maar niet te log. Tre Saggi betekent “de 3 Wijzen” en is een verwijzing naar Abraham, Isaac en Jacob. De druiven werden met de hand geplukt. Na een alcoholische vergisting van 14 dagen onder regelmatig overpompen volgde een rijping op het vat gedurende 12 maanden. Daarna volgt een rijping van 12 maanden op de fles. De wijn heeft dus de tijd gekregen om zich te ontwikkelen. Dat proef je terug in de verfijnde smaak.

€ 13,85
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8032793154365
Fles

Met 89 Parker Punten bekroonde wijn.

Een herkenbare rode Italiaanse wijn met veel smaak, kruidigheid en intensiteit. De kleur is intens robijnrood. Aroma’s van kersen, zwarte pruimen, bosbes, blauwe bes, vanille, ceder en chocolade trekken de schijnwerpers naar zich toe. Een hoge concentratie aan fruit met mooie zuren en fijne tannines gecompleteerd door een lange afdronk.

Fantastisch bij vlees, barbecue, stoofpot en harde kaas.

Deze wijn gaat prachtig bij worst, rood vlees, elke soort gebraden vlees en harde kazen. In het wildseizoen is dit absoluut een aanrader. Stoofvlees gerechten en vegetarische stoofgerechten zijn een gegarandeerd succes.

1 Gouden medaille

Robert Parker: 89 punten
Specificaties
Type wijnRood
LandItalië
RegioMontepulciano d'Abruzzo
SluitingKurk
Vintage2018
Alcoholpercentage13.5
DruivenMontepulciano
Drinktemperatuur16 tot 18 graden
SmaakprofielRobuust
Lekker bijHarde kaas, Biefstuk, Worst
MedaillesGoud

   

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook robuust!