Tarani Sauvignon Blanc (0,187 liter)

Fris
Frankrijk
Sauvignon Blanc
Salades & Vis
Op zoek naar een heerlijke witte wijn in een klein flesje? Deze Tarani Sauvignon Blanc is verpakt in een 0,187 liter flesje. Ideaal voor als je genoeg hebt aan één glas, en niet meteen een hele fles open wil maken. Deze wijn is fruitig en heeft een verfrissend karakter. Zowel qua geur als qua smaak tonen van citrus, mango en iets groenigs. Heerlijk verfrissend van smaak, waardoor deze wijn hét ideale glas is voor bij de borrel of op het zonnige terras.
€ 2,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
3272591950379
Fles

Heerlijk verfrissende Sauvignon Blanc in handig klein flesje.

De mooie bleekgele kleur met lichte groene reflecties duidt op een frisse wijn. Dat komt in de geur naar voren met veel citrus en lichte exotisch fruit tonen van mango en meloen. Er is een vleugje kenmerkende buxus. In de mond komt de frisheid goed naar voren door de mooie aangename zuren zoals die bij een goede Sauvignon Blanc horen.

Lekker bij salade en zeevruchten.

Een fijne frisse wijn te gebruiken als aperitief of terraswijn. Door zijn frisheid is hij goed te combineren met zeevruchten. Gegrilde vis is een mooie combinatie. Probeer gerust te combineren bij salades, borrelhapjes, fingerfood, geitenkaas.

Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioSud Ouest
SluitingSchroefdop
Vintage2020
Alcoholpercentage12
DruivenSauvignon Blanc
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Vis

De heerlijke Tarani Sauvignon Blanc in 0,187 liter verpakking

4 caves uit het zuidwesten van Frankrijk zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Vinovalie , les vignerons d’Ovalie. Samen staan ze sterk en kunnen ze gebruik maken van elkaars kennis en middelen. De Tarani Sauvignon Blanc is één van de wijnen die Vinovalie maakt. Waar de naam Tarani vandaan komt? Tarani was een Gallische pottenbakker die het vak van zijn Romeinse stiefvader had geleerd. In de buurt van Gaillac, in Montans, waar hij zijn bedrijf had, zijn later veel amforen ontdekt met de inscriptie “Tarani”. Voor de wijnmakers die op dezelfde plek deze wijn maken een mooie gelegenheid voor een eerbetoon. Bij Sauvignon Blanc denk je in eerste instantie misschien aan de Loire. Maar dat het terroir in het zuidwesten van Frankrijk ook uiterst geschikt is bewijst deze wijn.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook vol!