Biologische wijn

Lekker bijHarde kaas

Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.

Hoe wordt biologische wijn gemaakt?

Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.

Welke keurmerken zijn er?

Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles  gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.

biologische wijn certificaat keurmerk AB

Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen

Hoe smaakt biologische wijn?

Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.

Is biologische wijn duurder dan normale wijn?

Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.

Biologische wijn

Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
  1. Integro Negroamaro
    Soepel
    Italië
    Negroamaro
    Harde kaas
    Pasta en meer
    De vertaling van de Negroamaro druif zegt het al : zwart en bitter. De kleur van de druif is daarmee direct duidelijk. Dat bitter moet je niet al te letterlijk nemen. Het is meer een aards aroma. Samen met het fruit karakter dat je altijd proeft heb je
    Lees meer
    € 8,90
    Fles
    Op voorraad
  2. Cava Savia Viva Brut Bio
    Bubbels
    Spanje
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Macabeo, Parellada & Xarel·lo

    Salades
    Harde kaas en meer

    Cava Savia Viva is een biologisch geproduceerde bubbel uit de Spaanse Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heeft prachtige geuren en smaken van appel, peer, witte

    Lees meer
    € 9,95
    Niet op voorraad
  3. Menade Verdejo
    Fris
    Spanje
    Verdejo
    Zachte kaas
    Harde kaas en meer
    Menade Verdejo is een heerlijke biologisch geproduceerde witte wijn uit Rueda. Aan de oevers van de Duero rivier staan de Verdejo stokken van de broers Sanz aangeplant. Dit nobele witte druivenras uit Spanje zorgt voor een heerlijk verfrissende wijn met een licht kruidige bite. Deze biologische en
    Lees meer
    € 11,85
    Fles
    Op voorraad
  4. Pinord Clos del Mas Priorat
    Robuust
    Spanje
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Cabernet Sauvignon, Garnacha & Cariñena

    Zachte kaas
    Harde kaas en meer

    Clos del Mas Priorat is een prachtige stevige rode wijn van het Spaanse wijnhuis Pinord. Priorat is de thuisbasis van echte Spaanse rode krachtpatsers. Deze krachtige en rijpe rode wijn is biodynamisch geproduceerd door het familiebedrijf Pinord. Genereuze neus van zwart fruit, chocolade en een hint

    Lees meer
    € 15,75
    Fles
    Op voorraad
  5. Fontodi Chianti Classico
    Robuust
    Italië
    Sangiovese
    Harde kaas
    Pasta en meer
    Fontodi Chianti Classico is een sublieme rode wijn uit Toscane. Het wijnhuis Fontodi ligt in het hart van de Chianti Classico en geldt als een toonaangevend domein. Gemaakt van 100% biologische Sangiovese druiven uit het hoog aangeschreven gebied Panzano. De wijn krijgt maximaal 1 jaar houtrijping. Hierdoor
    Lees meer
    € 32,95
    Fles
    Op voorraad
  6. Giovanni Rosso Barolo
    Robuust
    Italië
    Nebbiolo
    Groenten en meer
    Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:

    • 2 Gouden medailles

    ‘Barolo, de wijn der koningen en de koning van de wijn’. Dat zegt direct alles. Misschien nog meer dan de 93 punten die Robert Parker gaf voor deze wijn of de 3 glaasjes(sterren) die de wijn kreeg in de Gambero Rosso, dé wijngids van Italiaanse wijnen
    Lees meer
    € 34,50
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Lekker bijHarde kaas

Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.

Hoe wordt biologische wijn gemaakt?

Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.

Welke keurmerken zijn er?

Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles  gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.

biologische wijn certificaat keurmerk AB

Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen

Hoe smaakt biologische wijn?

Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.

Is biologische wijn duurder dan normale wijn?

Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.