Biologische wijn
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.
Biologische wijn
- Ortiga Bio TempranilloRobuustSpanjeTempranilloKipBiefstuk en meerLees meer
De Spaanse trots op biologische wijze verbouwd. De Tempranillo druif is de nationale druif van Spanje, en levert in deze biologische wijn van Ortiga een heerlijke medium zachte rode wijn op met een verleidelijke fruitigheid. Ortiga is een project waarbij meerdere wijnboeren in de regio hun
€ 5,15Op voorraad - l'Auratae Catarratto Pinot Grigio BioFrisItaliëBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Pinot Grigio & Catarratto
Zachte kaasPasta en meerLees meerItaliaanse frisse Pinot Grigio op verantwoorde wijze geproduceerd. Naast dat de wijn biologisch is geproduceerd, wordt ook alleen gerecycled glas en karton gebruikt voor de verpakkingen. De druiven staan geplant nabij het plaatsje Vittoria in het zuiden van Sicilië. De druiven
€ 7,50Op voorraad - 3 Passo BiancoDe 3 Passo Bianco is zeer fraai Italiaans wit. Een gedeelte van de druiven wordt kort ingedroogd, waardoor de smaak en het mondgevoel zachter worden. De blend bestaat uit Chardonnay en Fiano, waarbij Chardonnay voor frisheid zorgt. De Fiano is een zeer aromatisch druivenras en geeft eenLees meer€ 9,50Op voorraad
- Cava Savia Viva Brut BioBubbelsSpanjeBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Macabeo, Parellada & Xarel·lo
SaladesHarde kaas en meerLees meerCava Savia Viva is een biologisch geproduceerde bubbel uit de Spaanse Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heeft prachtige geuren en smaken van appel, peer, witte
€ 9,95Niet op voorraad - Domaine la Suffrène IGP du Var RoséRoséFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Grenache, Cinsault & Carignan
SaladesPasta en meerLees meerDe Provence is beroemd vanwege zijn kwaliteitsrosés. Wijnmaker Cédric Gravier werkt zoveel mogelijk biologisch in zijn wijngaard in de Bandol, vlak naast de zee. Een gedeelte van de Carignan is gevinifieerd op basis
Normale prijs € 10,75 Aanbieding € 9,99Op voorraad - Lunaria Ramoro Pinot Grigio rosatoRoséItaliëPinot GrigioZachte kaasVis en meerLunaria Ramoro Pinot Grigio Rosato is een heerlijke frisse rosé gemaakt van witte druiven. De mooie licht roze kleur komt uit de schillen van de biologische Pinot Grigio druiven. Niet alleen de delicate en verleidelijke kleur trekt de aandacht, ook de sappige en zomerse frisheid zal menigLees meer€ 10,25Op voorraad
- Lunaria Civitas PecorinoFrisItaliëPecorinoZachte kaasVis en meerLunaria Civitas Pecorino is een biodynamische witte wijn van 85% Pecorino druiven. Dit wordt aangevuld met Malvasia en Trebbiano. Vooral de Pecorino druif is bijzonder, omdat deze lang als uitgestorven werd beschouwd. Gelukkig is de Pecorino druif weer helemaal terug en kunnen we van deze karaktervolle wijnLees meer€ 10,45Op voorraad
- Fasoli Gino Borgoletto SoaveFrisItaliëGarganegaVisSchaaldieren en meerFasoli Gino Borgoletto Soave is een klassieke Italiaanse witte wijn. Gemaakt van Garganega, de lokale druif uit de Veneto streek. In de buurt van Verona en het Gardameer liggen de glooiende wijngaarden van wijnhuis Fasoli Gino. Dit familiebedrijf maakt al generaties lang de mooiste wijnen, en datLees meer€ 10,50Op voorraad
- Eymann Gönnheimer Alter Satz TrockenFrisDuitslandBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Riesling , Gewürztraminer & Silvaner
SaladesVis en meerHeerlijke aromatische blend van Riesling, Muskateller en Gewürztraminer. Deze mix van de drie grote Duitse druiven wordt ook wel Gemischter Satz genoemd. Deze Eymann Gönheimer Alter Satz weet met zijn uitbundige smaken en spannende mineralen te verrassen. Heerlijke geuren van peer, citrus, honing en ietsLees meer€ 11,50Op voorraad - Wittmann 100 Hügel RieslingFrisDuitslandRieslingSalades en meerPrijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
- 2 Gouden medailles
Lees meerDe wijnmakers familie Wittmann heeft in Rheinhessen een Biologisch Dynamisch bedrijf. Zorg voor een gezonde wijngaard staat voorop. Dat dit kwaliteitswijnen oplevert is duidelijk. Elke wijngaard heeft zijn eigen expressie en dat proef je. De 100 heuvels ( 100 Hügel) is
€ 11,75Op voorraad
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.