Biologische wijn

SmaakprofielRosé

Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.

Hoe wordt biologische wijn gemaakt?

Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.

Welke keurmerken zijn er?

Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles  gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.

biologische wijn certificaat keurmerk AB

Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen

Hoe smaakt biologische wijn?

Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.

Is biologische wijn duurder dan normale wijn?

Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.

Rosé uit de biologische wijn

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
  1. Domaine la Suffrène IGP du Var Rosé
    Rosé
    Frankrijk
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Grenache, Cinsault & Carignan

    Salades
    Pasta en meer

    De Provence is beroemd vanwege zijn kwaliteitsrosés. Wijnmaker Cédric Gravier werkt zoveel mogelijk biologisch in zijn wijngaard in de Bandol, vlak naast de zee. Een gedeelte van de Carignan is gevinifieerd op basis

    Lees meer
    Normale prijs € 10,75 Aanbieding € 9,99
    Fles
    Op voorraad
  2. Lunaria Ramoro Pinot Grigio rosato
    Rosé
    Italië
    Pinot Grigio
    Zachte kaas
    Vis en meer
    Lunaria Ramoro Pinot Grigio Rosato is een heerlijke frisse rosé gemaakt van witte druiven. De mooie licht roze kleur komt uit de schillen van de biologische Pinot Grigio druiven. Niet alleen de delicate en verleidelijke kleur trekt de aandacht, ook de sappige en zomerse frisheid zal menig
    Lees meer
    € 10,25
    Fles
    Op voorraad
  3. Wittmann rosé trocken
    Rosé
    Duitsland
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Pinot Noir & Sankt Laurent

    Salades
    Zachte kaas en meer
    Wittmann Trocken Rosé is een biologisch geproduceerde Duitse wijn uit Rheinhessen. Gemaakt door beroemd wijnmaker Philipp Wittmann. Philipp is door het toonaangevende Eichelmann al twee keer is uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland, en dat is niet voor niks. Deze heerlijke droge rosé zit bomvol fruitige smaken
    Lees meer
    € 15,65
    Fles
    Op voorraad
  4. La Suffrene Bandol Rosé
    Rosé
    Frankrijk
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Grenache, Cinsault , Carignan & Mourverdre

    Pasta en meer
    Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:

    • 3 Gouden medailles

    Om een keer de top van rosé te proeven zit je bij deze Bandol goed. Rijke en geconcentreerde smaak van rood fruit. Daarnaast fijne kruidigheid en lange afdronk. Onder zijn eigen domaine naam La Suffrene maakt Cédric Gravier al sinds

    Lees meer
    € 20,85
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
SmaakprofielRosé

Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.

Hoe wordt biologische wijn gemaakt?

Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.

Welke keurmerken zijn er?

Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles  gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.

biologische wijn certificaat keurmerk AB

Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen

Hoe smaakt biologische wijn?

Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.

Is biologische wijn duurder dan normale wijn?

Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.