Nero d'Avola

LandItalië

Op zoek naar de lekkerste Italiaanse wijn van de Nero d’Avola druif?

De Nero d’Avola is een blauwe druif die praktisch alleen maar in Italië voorkomt, en met name in Sicilië is het een erg populair druivenras. Oorspronkelijk komt de Nero d’Avola uit ook uit Sicilië. De druif is vernoemd naar het plaatsje Avola in het zuiden van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans zwart, en Nero d’Avola is dus het zwart uit Avola! De Nero d’Avola druif houdt van een zeer warm klimaat. De wijnen van de Nero d’Avola zijn zeer fruitig en hebben zoete ronde tannines. In de afdronk is vrijwel een pepertje te ontdekken, wat doet denken aan de Syrah druif. Mocht je het pittige pepertje in jouw glas Nero d’Avola minder lekker vinden, dan helpt een uur decanteren (de wijn lucht geven) uitstekend om de peperaromas te verminderen. De donker gekleurde Nero d’Avola wijn heeft prachtige aroma’s van rijp rood fruit en chocola, en verleent zich goed voor rijping op hout.

Dit is de opbouw van de Italiaanse wijnen van Nero d’Avola uit Sicilië

Er zijn twee stijlen te onderscheiden in de Siciliaanse Nero d’Avola wijnen: houtgerijpte en niet houtgerijpte versies. De eerste variant is een enorm fruitige variant met smaken van zwart fruit. Deze wijn is heerlijk zacht en de doordat de wijn op eikenhout gerijpt heeft, geeft dit deze stijl Nero d’Avola smaken van chocolade en koffie af. Deze houtgerijpte Nero d’Avola wijnen kunnen enkele jaren worden bewaard om zo de aroma’s te laten ontwikkelen.

Hoe een goed op hout gerijpte Nero d’Avola wijn hoort te smaken

De niet op hout gerijpte Nero d’Avola rode wijnen zijn qua smaak lekker soepel en fruitig. In plaats van zwart fruit voert bij deze variant rood fruit de boventoon in het smaakpalet. Kruidige smaken en tonen van kers komen in dit type Nero d’Avola veel voor.

Nero d'avola

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
  1. Feudo Arancio Nero d'Avola
    Soepel
    Italië
    Nero d'Avola
    Pasta
    Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:

    • 3 Gouden medailles

    Genieten op zijn Italiaans. Prijswinnende fruitige wijn met een dieprode kleur. De Nero D'Avola is een lokaal Siciliaans druivenras met zijn eigen identiteit en karakter. Qua geur houdt de druif geen seconde in: uitbundig rood fruit met intense geuren van bessen, granaatappel, aardbeien en kers

    Lees meer
    € 7,35
    Fles
    Op voorraad
  2. l'Auratae Nero d'Avola Bio
    Robuust
    Italië
    Nero d'Avola
    Biefstuk

    Deze l'Auratae Nero d'Avola is een biologisch geproduceerde rode wijn uit Zuid-Italië. Hij is kenmerkend fruitig Italiaans en is gemaakt op een rustieke boerderij uit 1697 en wordt op een bijzondere manier gemaakt. Naast dat de druiven van deze wijn biologisch zijn verbouwd

    Lees meer
    € 7,50
    Fles
    Op voorraad
  3. Miopasso Nero d'Avola
    Soepel
    Italië
    Nero d'Avola
    Zachte kaas en meer
    Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:

    • 1 Bronzen medaille
    • 1 Zilveren medaille

    Miopasso Nero d'Avola is een Zuid-Italiaanse zwoele rode wijn. Misschien heb je nog nooit van de Nero d’Avola druif gehoord. Maar van dit lokale druivenras wordt echt al eeuwen goede wijn gemaakt. Op Sicilië doet deze Italiaanse Nero

    Lees meer
    Normale prijs € 8,25 Aanbieding € 7,90
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
LandItalië

Op zoek naar de lekkerste Italiaanse wijn van de Nero d’Avola druif?

De Nero d’Avola is een blauwe druif die praktisch alleen maar in Italië voorkomt, en met name in Sicilië is het een erg populair druivenras. Oorspronkelijk komt de Nero d’Avola uit ook uit Sicilië. De druif is vernoemd naar het plaatsje Avola in het zuiden van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans zwart, en Nero d’Avola is dus het zwart uit Avola! De Nero d’Avola druif houdt van een zeer warm klimaat. De wijnen van de Nero d’Avola zijn zeer fruitig en hebben zoete ronde tannines. In de afdronk is vrijwel een pepertje te ontdekken, wat doet denken aan de Syrah druif. Mocht je het pittige pepertje in jouw glas Nero d’Avola minder lekker vinden, dan helpt een uur decanteren (de wijn lucht geven) uitstekend om de peperaromas te verminderen. De donker gekleurde Nero d’Avola wijn heeft prachtige aroma’s van rijp rood fruit en chocola, en verleent zich goed voor rijping op hout.

Dit is de opbouw van de Italiaanse wijnen van Nero d’Avola uit Sicilië

Er zijn twee stijlen te onderscheiden in de Siciliaanse Nero d’Avola wijnen: houtgerijpte en niet houtgerijpte versies. De eerste variant is een enorm fruitige variant met smaken van zwart fruit. Deze wijn is heerlijk zacht en de doordat de wijn op eikenhout gerijpt heeft, geeft dit deze stijl Nero d’Avola smaken van chocolade en koffie af. Deze houtgerijpte Nero d’Avola wijnen kunnen enkele jaren worden bewaard om zo de aroma’s te laten ontwikkelen.

Hoe een goed op hout gerijpte Nero d’Avola wijn hoort te smaken

De niet op hout gerijpte Nero d’Avola rode wijnen zijn qua smaak lekker soepel en fruitig. In plaats van zwart fruit voert bij deze variant rood fruit de boventoon in het smaakpalet. Kruidige smaken en tonen van kers komen in dit type Nero d’Avola veel voor.