Primitivo

Lekker bijHarde kaas

Op deze dingen moet je altijd letten bij een Italiaanse rode Primitivo wijn

De Primitivo is een blauwe druif waar droge rode wijn van wordt gemaakt en komt vooral veel voor in Italië. Primitivo wordt in sommige landen ook wel Zinfandel genoemd. Vooral in het Italiaanse Puglia of Apulië komt de Primitivo druif veel voor. De reden dat de Primitivo in het zuidelijke Puglia veel voorkomt heeft te maken met het karakter van de druif. De Primitivo kan namelijk heel goed tegen warme en hete temperaturen en hierdoor is de druif zeer geschikt voor het warme Puglia. De Primitivo druif heeft lang nodig om rijp te worden. De Italiaanse zon zorgt ervoor dat de druiven goed rijp worden en tot heerlijke Italiaanse rode wijn kunnen worden verwerkt. Italiaanse wijnen van de Primitivo uit Puglia zijn heerlijk fruitig en makkelijk te drinken. Voorheen werd de Primitivo gebruikt om eenvoudige bulkwijnen van te maken. De laatste jaren is er echter een opkomst van de Primitivo in kwaliteit en populariteit. Je leest hier alles over deze Primitivo druif en zijn wijnen.

Wijnen van de Tribidrag druif: het magische verschil tussen de Californische Zinfandel en Primitivo

De primitivo druif wordt in de Verenigde Staten (Californië) en in sommige andere landen ook wel Zinfandel genoemd. Wetenschappers begonnen in 1967 een onderzoek en vermoedden toen al dat de primitivo uit Italië en de Zinfandel uit Californië identiek zijn en dat allebei de druiven afstammen van de Tribidrag druif uit Kroatië. Na tientallen jaren onderzoek zijn wetenschappers van de Davies Universiteit erin geslaagd om een DNA match te krijgen tussen de Zinfandel en Primitivo druiven. Hoe de Primitivo druif in Californië is gekomen is niet helemaal duidelijk. Gespeculeerd wordt dat Italiaanse migranten de druif mee hebben genomen naar Californië. Hoe dan ook, de Primitivo is onder de naam Zinfandel erg populair geworden in Californië. De druif gedijt uitstekend in het warme Californische klimaat en dit levert prachtige volle droge rode wijn op. De Californische Primitivo druiven worden echter maar voor 15% gebruikt voor rode wijn. De rest van de Primitivo druiven wordt gebruikt voor zoete rosé wijn, white zinfandel genoemd.

De smaak van de Primitivo vergeleken met Negroamaro en andere lokale Italiaanse druiven

Rode wijnen van de Primitivo smaken heerlijk fruitig. De zachte afdronk maakt een Primitivo zeer prettig om te drinken. In een Primitivo zijn geweldige aroma’s van boysenbes, aardbei, braam en rozijn te proeven. Doordat de Primitivo vooral in warmere gebieden wordt verbouwd, krijgt de druif veel druivensuikers in zich. Deze worden in het gistingsproces van de wijn omgezet in alcohol, waardoor de meeste Primitivo wijnen hoog in alcoholpercentage zijn.

Waarom Primitivo di Manduria topklasse is

De Primitivo di Manduria zijn topklasse wijnen uit de gelijknamige Italiaanse gemeente Manduria. Manduria ligt in de provincie Tarente en hoort bij het grote wijngebied Puglia. In de Manduria worden geweldige Primitivo wijnen geproduceerd die zeker het proberen waard zijn. Rode wijnen van de Primitivo druif uit Manduria zijn droog.

Primitivo

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
  1. Miopasso Primitivo
    Robuust
    Italië
    Primitivo
    Groenten
    Harde kaas en meer

    Miopasso Primitivo is een Zuid-Italiaanse rode wijn van hoge kwaliteit. De oudere wijnboerderij van Miopasso is in 1697 gebouwd. Op deze historische plek wordt een grandioze wijn gemaakt vol met zonovergoten fruitaroma's. De Italiaanse zon zorgt voor een zwoele en dikke smaak met geconcentreerde

    Lees meer
    € 7,90
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Lekker bijHarde kaas

Op deze dingen moet je altijd letten bij een Italiaanse rode Primitivo wijn

De Primitivo is een blauwe druif waar droge rode wijn van wordt gemaakt en komt vooral veel voor in Italië. Primitivo wordt in sommige landen ook wel Zinfandel genoemd. Vooral in het Italiaanse Puglia of Apulië komt de Primitivo druif veel voor. De reden dat de Primitivo in het zuidelijke Puglia veel voorkomt heeft te maken met het karakter van de druif. De Primitivo kan namelijk heel goed tegen warme en hete temperaturen en hierdoor is de druif zeer geschikt voor het warme Puglia. De Primitivo druif heeft lang nodig om rijp te worden. De Italiaanse zon zorgt ervoor dat de druiven goed rijp worden en tot heerlijke Italiaanse rode wijn kunnen worden verwerkt. Italiaanse wijnen van de Primitivo uit Puglia zijn heerlijk fruitig en makkelijk te drinken. Voorheen werd de Primitivo gebruikt om eenvoudige bulkwijnen van te maken. De laatste jaren is er echter een opkomst van de Primitivo in kwaliteit en populariteit. Je leest hier alles over deze Primitivo druif en zijn wijnen.

Wijnen van de Tribidrag druif: het magische verschil tussen de Californische Zinfandel en Primitivo

De primitivo druif wordt in de Verenigde Staten (Californië) en in sommige andere landen ook wel Zinfandel genoemd. Wetenschappers begonnen in 1967 een onderzoek en vermoedden toen al dat de primitivo uit Italië en de Zinfandel uit Californië identiek zijn en dat allebei de druiven afstammen van de Tribidrag druif uit Kroatië. Na tientallen jaren onderzoek zijn wetenschappers van de Davies Universiteit erin geslaagd om een DNA match te krijgen tussen de Zinfandel en Primitivo druiven. Hoe de Primitivo druif in Californië is gekomen is niet helemaal duidelijk. Gespeculeerd wordt dat Italiaanse migranten de druif mee hebben genomen naar Californië. Hoe dan ook, de Primitivo is onder de naam Zinfandel erg populair geworden in Californië. De druif gedijt uitstekend in het warme Californische klimaat en dit levert prachtige volle droge rode wijn op. De Californische Primitivo druiven worden echter maar voor 15% gebruikt voor rode wijn. De rest van de Primitivo druiven wordt gebruikt voor zoete rosé wijn, white zinfandel genoemd.

De smaak van de Primitivo vergeleken met Negroamaro en andere lokale Italiaanse druiven

Rode wijnen van de Primitivo smaken heerlijk fruitig. De zachte afdronk maakt een Primitivo zeer prettig om te drinken. In een Primitivo zijn geweldige aroma’s van boysenbes, aardbei, braam en rozijn te proeven. Doordat de Primitivo vooral in warmere gebieden wordt verbouwd, krijgt de druif veel druivensuikers in zich. Deze worden in het gistingsproces van de wijn omgezet in alcohol, waardoor de meeste Primitivo wijnen hoog in alcoholpercentage zijn.

Waarom Primitivo di Manduria topklasse is

De Primitivo di Manduria zijn topklasse wijnen uit de gelijknamige Italiaanse gemeente Manduria. Manduria ligt in de provincie Tarente en hoort bij het grote wijngebied Puglia. In de Manduria worden geweldige Primitivo wijnen geproduceerd die zeker het proberen waard zijn. Rode wijnen van de Primitivo druif uit Manduria zijn droog.