Soepele rode wijn

DruivenBarbera

Wat is soepele rode wijn?

Soepele rode wijnen zijn mond vullend en sappig van smaak. Vaak worden soepele rode wijnen gekenmerkt door dominant rood fruit. Soepele rode wijnen zijn heerlijk om zo te drinken, maar ook uitstekende “eetwijnen”. Dat wil zeggen dat je ze goed kan combineren met tal van gerechten. Dat maakt deze wijnsoort ook veelzijdig. Hij is in veel situaties in te zetten. Wat minder ervaren wijndrinkers zullen een rode wijn uit het soepele rode wijnprofiel eerder waarderen dan een stevige rode wijn. Als je een minder ervaren rode wijn drinker bent, dan is het fruitige rode wijn profiel zeer aan te raden. Soepele rode wijnen zijn afhankelijk van de gebruikte druivensoort vaak mooi robijnrood van kleur en als ze jong zijn zie je een kleine paarse gloed. Wij geven bij elke wijn onder het kopje “serveertips” aan bij welke gerechten de soepele rode wijn lekker is.

Hoe typeert men soepele rode wijn?

Soepele rode wijn heeft vaak een medium tot medium hoge body. Body is de verzameling van zoetheid, zuurgraad, tannine en alcohol en geeft het gewicht en mondgevoel aan. Weet je meteen wat men bedoelt als wijnliefhebbers het hebben over een volle body. Soepele rode wijn heeft afhankelijk van de wijndruif meestal medium tot medium hoge tannines. Tannine is een stof wat in de schillen en pitten van druiven zit. Als je spreekt van veel tannines, krijg je een uitdrogend mondgevoel bij het drinken van de wijn. Dit is hetzelfde gevoel als je op een druivenpit kauwt. Als laatste heeft soepele rode wijn een medium tot medium hoog alcoholpercentage en hebben soepele rode wijnen mooie zuren wat allebei bijdraagt aan het soepele, smaakvolle en fruitige karakter van deze wijnen.

Hoe smaakt soepele rode wijn?

In soepele rode wijn kan je veel verschillende aroma's proeven. De fruitaroma's gaan vooral richting rood fruit als kers, aardbei, rode pruim, cranberry, framboos. Daarnaast is er in veel soepele rode wijnen een kruidigheid te proeven. Dit doet denken aan kruiden en zoethout.  Als een soepele rode wijn houtgerijpt is kunnen er afhankelijk van de wijndruif en wijnstreek aroma's van vanille, nóg rijkere fruitaroma’s, cacao, koffie, ceder, bakspecerijen aroma in de wijn zitten. Aardse aroma's van nar grind , rook en gerookt vlees zijn soms te ontdekken in soepele rode wijn.

 

Van welke druivensoorten wordt soepele rode wijn gemaakt?

Soepele rode wijn kan van verschillende druivensoorten worden gemaakt. De meest gebruikte druivensoorten voor soepele rode wijn zijn: Barbera, Cabernet Franc, Carignan, Carménère, Grenache, Mencía, Merlot, Montepulciano, Negroamaro, Sangiovese, Valpolicella-blend, Rhône-blend en Zinfandel (of  ook wel Primitivo). Het hangt daarnaast van de wijnmaker af hoe de soepele rode wijn is. Als de wijnmaker er bijvoorbeeld voor kiest om druiven de blenden, kan het zijn dat de wijn zachter wordt. Een goed voorbeeld hiervan is het blenden van een Rhône wijn met druiven van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Ook de Valpolicella-blend met Corvina, Rondinella, en Corvinone druiven is een goed voorbeeld hiervan. Ook het al dan niet gebruiken van eikenhouten vaten voor de wijnrijping bepaalt mede de smaak.

Soepele rode wijn kopen

Via onze webshop kan je eenvoudig de lekkerste soepele rode wijn kopen. Wij hebben wel 20 verschillende soorten soepele rode wijn in ons assortiment. Naast deze soepele wijnen hebben we per smaakprofiel de beste wijnen geselecteerd:

Soepele rode wijn

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
  1. Domenico Clerico Barbera d'Alba Trevigne
    Soepel
    Italië
    Barbera
    Harde kaas
    Biefstuk en meer
    Domenico Clerico Barbera d'Alba Trevigne is een typische verleidelijke Italiaanse wijn. Sappige kersen en bramen worden afgewisseld met specerijen en kruidnagel. Mooie ronde tannines en zacht mondgevoel. Jancis Robinson gaf deze wijn maar liefst 17 van de 20 punten. Gemaakt door een legendarische Italiaanse wijnmaker Clerico
    Lees meer
    € 24,60
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
DruivenBarbera

Wat is soepele rode wijn?

Soepele rode wijnen zijn mond vullend en sappig van smaak. Vaak worden soepele rode wijnen gekenmerkt door dominant rood fruit. Soepele rode wijnen zijn heerlijk om zo te drinken, maar ook uitstekende “eetwijnen”. Dat wil zeggen dat je ze goed kan combineren met tal van gerechten. Dat maakt deze wijnsoort ook veelzijdig. Hij is in veel situaties in te zetten. Wat minder ervaren wijndrinkers zullen een rode wijn uit het soepele rode wijnprofiel eerder waarderen dan een stevige rode wijn. Als je een minder ervaren rode wijn drinker bent, dan is het fruitige rode wijn profiel zeer aan te raden. Soepele rode wijnen zijn afhankelijk van de gebruikte druivensoort vaak mooi robijnrood van kleur en als ze jong zijn zie je een kleine paarse gloed. Wij geven bij elke wijn onder het kopje “serveertips” aan bij welke gerechten de soepele rode wijn lekker is.

Hoe typeert men soepele rode wijn?

Soepele rode wijn heeft vaak een medium tot medium hoge body. Body is de verzameling van zoetheid, zuurgraad, tannine en alcohol en geeft het gewicht en mondgevoel aan. Weet je meteen wat men bedoelt als wijnliefhebbers het hebben over een volle body. Soepele rode wijn heeft afhankelijk van de wijndruif meestal medium tot medium hoge tannines. Tannine is een stof wat in de schillen en pitten van druiven zit. Als je spreekt van veel tannines, krijg je een uitdrogend mondgevoel bij het drinken van de wijn. Dit is hetzelfde gevoel als je op een druivenpit kauwt. Als laatste heeft soepele rode wijn een medium tot medium hoog alcoholpercentage en hebben soepele rode wijnen mooie zuren wat allebei bijdraagt aan het soepele, smaakvolle en fruitige karakter van deze wijnen.

Hoe smaakt soepele rode wijn?

In soepele rode wijn kan je veel verschillende aroma's proeven. De fruitaroma's gaan vooral richting rood fruit als kers, aardbei, rode pruim, cranberry, framboos. Daarnaast is er in veel soepele rode wijnen een kruidigheid te proeven. Dit doet denken aan kruiden en zoethout.  Als een soepele rode wijn houtgerijpt is kunnen er afhankelijk van de wijndruif en wijnstreek aroma's van vanille, nóg rijkere fruitaroma’s, cacao, koffie, ceder, bakspecerijen aroma in de wijn zitten. Aardse aroma's van nar grind , rook en gerookt vlees zijn soms te ontdekken in soepele rode wijn.

 

Van welke druivensoorten wordt soepele rode wijn gemaakt?

Soepele rode wijn kan van verschillende druivensoorten worden gemaakt. De meest gebruikte druivensoorten voor soepele rode wijn zijn: Barbera, Cabernet Franc, Carignan, Carménère, Grenache, Mencía, Merlot, Montepulciano, Negroamaro, Sangiovese, Valpolicella-blend, Rhône-blend en Zinfandel (of  ook wel Primitivo). Het hangt daarnaast van de wijnmaker af hoe de soepele rode wijn is. Als de wijnmaker er bijvoorbeeld voor kiest om druiven de blenden, kan het zijn dat de wijn zachter wordt. Een goed voorbeeld hiervan is het blenden van een Rhône wijn met druiven van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Ook de Valpolicella-blend met Corvina, Rondinella, en Corvinone druiven is een goed voorbeeld hiervan. Ook het al dan niet gebruiken van eikenhouten vaten voor de wijnrijping bepaalt mede de smaak.

Soepele rode wijn kopen

Via onze webshop kan je eenvoudig de lekkerste soepele rode wijn kopen. Wij hebben wel 20 verschillende soorten soepele rode wijn in ons assortiment. Naast deze soepele wijnen hebben we per smaakprofiel de beste wijnen geselecteerd: