Stevige rode wijn

DruivenCanaiolo

Wat is stevige rode wijn?

Stevige rode wijn heeft een hoog tanninegehalte en diepe robijnrode kleur. Deze wijnen worden ook wel volle wijnen of robuuste wijnen genoemd. Sommige wijnliefhebbers noemen stevige rode wijnen soms zelfs boers. Typerend is in ieder geval dat deze wijnsoort vol en geconcentreerd van smaak is. Stevige rode wijn is los bij de open haard of met kouder weer erg lekker. Daarnaast drink je het ook heerlijk tijdens de barbecue of laat buiten op een zomeravond. Een rode wijn met een stevig karakter is in ieder geval in combinatie met veel winterse gerechten heerlijk. Wij geven bij elke wijn onder het kopje serveertips aan met welke gerechten de stevige rode wijn lekker is.

Hoe typeert stevige rode wijn?

Stevige rode wijn heeft vaak veel body en veel tannines. Body is de verzameling van zoetheid, zuurgraad, tannine en alcohol. Een stevige wijn heeft minder zuren, maar meer alcohol en tannine. Weet je meteen wat men bedoelt als wijnliefhebbers het hebben over een volle body.

Tannine is een stof wat in de schillen en pitten van druiven zit. Als je spreekt van veel tannines, krijg je een uitdrogend mondgevoel bij het drinken van de wijn. Dit is hetzelfde gevoel als je op een druivenpit kauwt. Stevige rode wijn heeft veel tannine, en geeft dus een strak mondgevoel. Als laatste heeft een stevige rode wijn een relatief hoog alcoholpercentage.

Hoe smaakt stevige rode wijn?

In stevige rode wijn kan je veel verschillende aroma's proeven. De fruitaroma's gaan vooral richting het zwarte fruit als zwarte kers, braam en pruim. Daarnaast is er in veel stevige rode wijnen een kruidigheid te proeven. Dit doet denken aan witte peper en zwarte peperkorrels. Als een stevige rode wijn houtgerijpt is kunnen er aroma's van cacao, nootmuskaat, hout, koffie en as in de wijn zitten. Aardse aroma's van rook, potgrond, truffel, leer en wild zijn ook vaak te ontdekken in stevige rode wijn. Als laatste zijn er soms bijzondere aroma's van tabak, wierook en kaneel te proeven.

 

Van welke druivensoorten wordt stevige rode wijn gemaakt?

Stevige rode wijn kan van verschillende druivensoorten worden gemaakt. De meest gebruikte druivensoorten zijn: aglianico, petit verdot, petite sirah, pinotage, syrah, shiraz, tempranillo, sangiovese, touriga nacional, nero d'avola, nebbiolo, mourvèdre, malbec en cabernet sauvignon. Het hangt daarnaast van de wijnmaker af hoe stevig de rode wijn is. Als de wijnmaker er bijvoorbeeld voor kiest om druiven de blenden, kan het zijn dat de wijn zachter wordt. Een goed voorbeeld hiervan is het blenden van cabernet sauvignon en merlot. Naarmate er meer merlot wordt toegevoegd, wordt de wijn zachter.

Stevige rode wijn kopen

Via onze webshop kan je eenvoudig de lekkerste stevige rode wijn kopen. Wij hebben meer dan 20 verschillende soorten stevige rode wijnen in ons assortiment. Voor alle smaakprofielen hebben wij de lekkerste wijn geselecteerd:

 

Stevige rode wijn

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
  1. Rocca di Castagnoli Chianti Classico
    Robuust
    Italië
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Sangiovese , Canaiolo & Colorino

    Harde kaas
    Pasta en meer
    Deze Chianti Classico van Rocca di Castagnoli is groot rood uit Italië. Uiteraard gemaakt van de Sangiovese druif, wat de heerlijke karakteristieke Chianti smaken geeft. De geur van rijpe kersen knallen uit je glas, begeleid door geuren van verse bloemen en amandel. In de smaak heeft deze
    Lees meer
    € 15,95
    Fles
    Op voorraad
  2. Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano
    Robuust
    Italië
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Sangiovese , Canaiolo, Colorino & Prugnolo Gentile

    Pasta
    Kip en meer
    Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano is een zeer complexe en gewaardeerde wijn uit Toscane. Boscarelli is een van de meest toonaangevende wijnmakers van de streek en laat met deze wijn zien wat ze in huis hebben. Ze gaan meerdere keren door de wijngaard om elke tros alleen
    Lees meer
    € 28,50
    Fles
    Op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
DruivenCanaiolo

Wat is stevige rode wijn?

Stevige rode wijn heeft een hoog tanninegehalte en diepe robijnrode kleur. Deze wijnen worden ook wel volle wijnen of robuuste wijnen genoemd. Sommige wijnliefhebbers noemen stevige rode wijnen soms zelfs boers. Typerend is in ieder geval dat deze wijnsoort vol en geconcentreerd van smaak is. Stevige rode wijn is los bij de open haard of met kouder weer erg lekker. Daarnaast drink je het ook heerlijk tijdens de barbecue of laat buiten op een zomeravond. Een rode wijn met een stevig karakter is in ieder geval in combinatie met veel winterse gerechten heerlijk. Wij geven bij elke wijn onder het kopje serveertips aan met welke gerechten de stevige rode wijn lekker is.

Hoe typeert stevige rode wijn?

Stevige rode wijn heeft vaak veel body en veel tannines. Body is de verzameling van zoetheid, zuurgraad, tannine en alcohol. Een stevige wijn heeft minder zuren, maar meer alcohol en tannine. Weet je meteen wat men bedoelt als wijnliefhebbers het hebben over een volle body.

Tannine is een stof wat in de schillen en pitten van druiven zit. Als je spreekt van veel tannines, krijg je een uitdrogend mondgevoel bij het drinken van de wijn. Dit is hetzelfde gevoel als je op een druivenpit kauwt. Stevige rode wijn heeft veel tannine, en geeft dus een strak mondgevoel. Als laatste heeft een stevige rode wijn een relatief hoog alcoholpercentage.

Hoe smaakt stevige rode wijn?

In stevige rode wijn kan je veel verschillende aroma's proeven. De fruitaroma's gaan vooral richting het zwarte fruit als zwarte kers, braam en pruim. Daarnaast is er in veel stevige rode wijnen een kruidigheid te proeven. Dit doet denken aan witte peper en zwarte peperkorrels. Als een stevige rode wijn houtgerijpt is kunnen er aroma's van cacao, nootmuskaat, hout, koffie en as in de wijn zitten. Aardse aroma's van rook, potgrond, truffel, leer en wild zijn ook vaak te ontdekken in stevige rode wijn. Als laatste zijn er soms bijzondere aroma's van tabak, wierook en kaneel te proeven.

 

Van welke druivensoorten wordt stevige rode wijn gemaakt?

Stevige rode wijn kan van verschillende druivensoorten worden gemaakt. De meest gebruikte druivensoorten zijn: aglianico, petit verdot, petite sirah, pinotage, syrah, shiraz, tempranillo, sangiovese, touriga nacional, nero d'avola, nebbiolo, mourvèdre, malbec en cabernet sauvignon. Het hangt daarnaast van de wijnmaker af hoe stevig de rode wijn is. Als de wijnmaker er bijvoorbeeld voor kiest om druiven de blenden, kan het zijn dat de wijn zachter wordt. Een goed voorbeeld hiervan is het blenden van cabernet sauvignon en merlot. Naarmate er meer merlot wordt toegevoegd, wordt de wijn zachter.

Stevige rode wijn kopen

Via onze webshop kan je eenvoudig de lekkerste stevige rode wijn kopen. Wij hebben meer dan 20 verschillende soorten stevige rode wijnen in ons assortiment. Voor alle smaakprofielen hebben wij de lekkerste wijn geselecteerd: