Mousserende wijn

Lekker bijGroenten

Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment

Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen

Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.

De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne

Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.

Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.

Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.

Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?

Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.

Alles over de Italiaanse Prosecco wijn

De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!

Mousserende wijn

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
  1. Proyecto Cu4tro Bubbles Cava Brut
    Bubbels
    Spanje
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Chardonnay, Macabeo, Parellada & Xarel·lo

    Salades
    Groenten en meer

    Deze bijzondere Cava is gemaakt van de klassieke druivenblend die in Spanje voor mousserende wijnen wordt gebruikt, en deze is aangevuld met de Chardonnay druif. Hierdoor is deze mousserende wijn heerlijk vol en krachtig van smaak. De bubbels in deze feestelijke Cava uit Penedes zijn zeer

    Lees meer
    Normale prijs € 13,50 Aanbieding € 12,50
    Niet op voorraad
  2. Champagne Bruno Michel Les Roses Rosé 2015
    Bubbels
    Frankrijk
    Pinot Meunier
    Groenten
    Schaaldieren en meer
    Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaakt is uniek, en wat hem nog unieker maakt
    Lees meer
    Normale prijs € 79,99 Aanbieding € 49,99
    Fles
    Op voorraad
  3. Moët & Chandon Grand Vintage 2013
    Bubbels
    Frankrijk
    Blend Deze wijn bevat de volgende druiven:

    Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier

    Groenten
    Vis en meer
    Moët & Chandon Grand Vintage 2013 is de 75e vintage champagne die is wordt gereleased. Sinds 1842 brengt champagnehuis Moët & Chandon alleen in de beste wijnjaren een verfijnde wijn uit één oogstjaar op de markt. Elke Moët Grand Vintage is karakteristiek voor dat specifieke jaar
    Lees meer
    Normale prijs € 85,00 Aanbieding € 79,99
    Niet op voorraad
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Lekker bijGroenten

Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment

Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen

Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.

De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne

Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.

Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.

Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.

Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?

Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.

Alles over de Italiaanse Prosecco wijn

De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!