Amarone della Valpolicella
Wat is Amarone della Valpolicella wijn?
Amarone della Valpolicella is een droge rode wijn uit het Italiaanse Veneto gebied. Wereldwijd staat Amarone della Valpolicella bekend als een van de meest toonaangevende Italiaanse wijnen. Amarone della Valpolicella wijnen worden op een bijzondere manier gemaakt. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn, vaak de Corvina druif, worden eerst gedroogd alvorens er wijn van wordt gemaakt. Kies eenvoudig jouw favoriete Amarone della Valpolicella wijn uit ons uitgebreide assortiment.
Hoe wordt Amarone della Valpolicella wijn gemaakt?
Amarone della Valpolicella wijnen worden op een hele bijzondere manier gemaakt. De wijn wordt voornamelijk gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Deze druiven worden vervolgens gedroogd, dit wordt ook wel passito genoemd. Door het drogen van de druiven verdwijnt het water dat in de druiven zit, en blijven alleen de natuurlijk aanwezige suikers over. Hierdoor is het eindproduct geconcentreerder, en krijgen de Amarone wijnen veel body en complexiteit.
Amarone della Valpolicella heeft absoluut een enorm bewaarpotentieel
Hoelang kan je Amarone della Valpolicella wijnen bewaren? Het antwoord is vrij simpel: lang! Door de passito manier van produceren zijn de Amarone wijnen erg geconcentreerd. Dit komt het bewaarpotentieel ten goede. Door het bewaren rond de smaak van de wijn af, en verdwijnt langzaam het scherpe randje van de wijn. Of het nou een Amarone della valpolicella is uit 2013 of 2015, je kan hem meestal enorm lang bewaren!
Feit of fabel?: Amarone della Valpolicella is een zoete wijn
Het is onder de wijnliefhebbers een hardnekkig gerucht: is Amarone della Valpolicella een zoete wijn? Door de indroging van de druiven wordt alleen het natuurlijk aanwezige suiker gebruikt met het wijnmaker, maar de meeste Amarone wijnen zijn droog met een mooi bittertje in de afdronk. Amarone wijnen hebben vaak een hoog alcoholpercentage door het indrogen van de druiven. Er bestaan zeker ook zoete Amarone wijnen, deze heten Decioto della Amarone. Italiaanse wijnboeren maken deze wijn als zoete dessertwijn.
Wil je de lekkerste Amarone della Valpolicella kopen?
De heerlijke volle Amarone della Valpolicella wijnen uit Italië koop je eenvoudig online. Kijk rond in ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte Amarone die bij jou past.
Lees alles over de strenge regelgeving van de Amarone della Valpolicella
Zoals bij elke wijn, heeft ook de Amarone della Valpolicella te maken met strenge regelgeving. De druiven worden na het oogsten zo’n 3 weken tot 3 maanden gedroogd. Deze druiven mogen voor een Amarone Classico enkel uit een aantal geselecteerde gemeenten komen. Deze wijnen zijn daarom het meest kostbaar. De ‘normale’ Amarones, ook zeer goed van kwaliteit, mogen ook uit andere gemeenten komen uit de Valpolicella. Om tot de DOCG te mogen behoren, moeten de wijnmakers gebruik maken van de Corvina, Corvinone en Rondinella druiven.
Amarone della valpolicella met gouden medaille
- Torre del Falasco Amarone della ValpolicellaRobuustItaliëBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Corvina, Rondinella & Corvinone
Zachte kaas en meerPrijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:- 3 Bronzen medailles
- 3 Zilveren medailles
- 5 Gouden medailles
Lees meerDeze Amarone della Valpolicella uit het Noordoosten van Italië staat qua kwaliteit op alleenstaande hoogte. Door handmatige en strenge selectie worden alleen de beste kwaliteit druiven geselecteerd voor deze wijn. Deze druiven zijn direct na het oogsten gedroogd, waardoor er een onvoorstelbare concentratie druivensuiker ontstaat om
€ 24,95Op voorraad
Wat is Amarone della Valpolicella wijn?
Amarone della Valpolicella is een droge rode wijn uit het Italiaanse Veneto gebied. Wereldwijd staat Amarone della Valpolicella bekend als een van de meest toonaangevende Italiaanse wijnen. Amarone della Valpolicella wijnen worden op een bijzondere manier gemaakt. De druiven die gebruikt worden voor deze wijn, vaak de Corvina druif, worden eerst gedroogd alvorens er wijn van wordt gemaakt. Kies eenvoudig jouw favoriete Amarone della Valpolicella wijn uit ons uitgebreide assortiment.
Hoe wordt Amarone della Valpolicella wijn gemaakt?
Amarone della Valpolicella wijnen worden op een hele bijzondere manier gemaakt. De wijn wordt voornamelijk gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Deze druiven worden vervolgens gedroogd, dit wordt ook wel passito genoemd. Door het drogen van de druiven verdwijnt het water dat in de druiven zit, en blijven alleen de natuurlijk aanwezige suikers over. Hierdoor is het eindproduct geconcentreerder, en krijgen de Amarone wijnen veel body en complexiteit.
Amarone della Valpolicella heeft absoluut een enorm bewaarpotentieel
Hoelang kan je Amarone della Valpolicella wijnen bewaren? Het antwoord is vrij simpel: lang! Door de passito manier van produceren zijn de Amarone wijnen erg geconcentreerd. Dit komt het bewaarpotentieel ten goede. Door het bewaren rond de smaak van de wijn af, en verdwijnt langzaam het scherpe randje van de wijn. Of het nou een Amarone della valpolicella is uit 2013 of 2015, je kan hem meestal enorm lang bewaren!
Feit of fabel?: Amarone della Valpolicella is een zoete wijn
Het is onder de wijnliefhebbers een hardnekkig gerucht: is Amarone della Valpolicella een zoete wijn? Door de indroging van de druiven wordt alleen het natuurlijk aanwezige suiker gebruikt met het wijnmaker, maar de meeste Amarone wijnen zijn droog met een mooi bittertje in de afdronk. Amarone wijnen hebben vaak een hoog alcoholpercentage door het indrogen van de druiven. Er bestaan zeker ook zoete Amarone wijnen, deze heten Decioto della Amarone. Italiaanse wijnboeren maken deze wijn als zoete dessertwijn.
Wil je de lekkerste Amarone della Valpolicella kopen?
De heerlijke volle Amarone della Valpolicella wijnen uit Italië koop je eenvoudig online. Kijk rond in ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte Amarone die bij jou past.
Lees alles over de strenge regelgeving van de Amarone della Valpolicella
Zoals bij elke wijn, heeft ook de Amarone della Valpolicella te maken met strenge regelgeving. De druiven worden na het oogsten zo’n 3 weken tot 3 maanden gedroogd. Deze druiven mogen voor een Amarone Classico enkel uit een aantal geselecteerde gemeenten komen. Deze wijnen zijn daarom het meest kostbaar. De ‘normale’ Amarones, ook zeer goed van kwaliteit, mogen ook uit andere gemeenten komen uit de Valpolicella. Om tot de DOCG te mogen behoren, moeten de wijnmakers gebruik maken van de Corvina, Corvinone en Rondinella druiven.