Biologische wijn
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.
Biologische wijn
- Ortiga Bio TempranilloRobuustSpanjeTempranilloKipBiefstuk en meerLees meer
De Spaanse trots op biologische wijze verbouwd. De Tempranillo druif is de nationale druif van Spanje, en levert in deze biologische wijn van Ortiga een heerlijke medium zachte rode wijn op met een verleidelijke fruitigheid. Ortiga is een project waarbij meerdere wijnboeren in de regio hun
€ 4,95Op voorraad - Ortiga Bio Airen Sauvignon BlancFrisSpanjeSauvignon BlancSaladesGroenten en meerLees meer
Proef de Spaanse zon terug in je glas met deze biologische Ortiga Airen Sauvignon Blanc. Afkomstig van een bijzonder bergplateau ten zuiden van Madrid. De bekende smaken van Sauvignon Blanc zoals uitgesproken tropisch fruit worden aangevuld met de frisse sappigheid van de Airen druif. Geweldige frisse
€ 5,45Op voorraad - l'Auratae Nero d'Avola BioRobuustItaliëNero d'AvolaBiefstukLees meer
Deze l'Auratae Nero d'Avola is een biologisch geproduceerde rode wijn uit Zuid-Italië. Hij is kenmerkend fruitig Italiaans en is gemaakt op een rustieke boerderij uit 1697 en wordt op een bijzondere manier gemaakt. Naast dat de druiven van deze wijn biologisch zijn verbouwd
Normale prijs € 7,50 Aanbieding € 6,99Op voorraad - l'Auratae Catarratto Pinot Grigio BioFrisItaliëBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Pinot Grigio & Catarratto
Zachte kaasPasta en meerLees meerItaliaanse frisse Pinot Grigio op verantwoorde wijze geproduceerd. Naast dat de wijn biologisch is geproduceerd, wordt ook alleen gerecycled glas en karton gebruikt voor de verpakkingen. De druiven staan geplant nabij het plaatsje Vittoria in het zuiden van Sicilië. De druiven
€ 7,50Op voorraad - Prosecco Bio Treviso PizzolatoBubbelsItaliëGleraSaladesVisLees meer
Volledig biologische en zacht mousserende Prosecco uit de Italiaanse Treviso regio. Heerlijke sappige wijn met een vrolijke bubbel en elegante zachte smaak. Deze wijn is rijk aan tonen van citrus en groene appel. Al sinds 1991 werkt de familie Pizzolato biologisch en hiermee zijn ze een
€ 7,99Op voorraad - Integro NegroamaroSoepelItaliëNegroamaroHarde kaasPasta en meerDe vertaling van de Negroamaro druif zegt het al : zwart en bitter. De kleur van de druif is daarmee direct duidelijk. Dat bitter moet je niet al te letterlijk nemen. Het is meer een aards aroma. Samen met het fruit karakter dat je altijd proeft heb jeLees meerNormale prijs € 8,99 Aanbieding € 8,45Op voorraad
- Integro PrimitivoRobuustItaliëPrimitivoPastaBiefstuk en meerDe Primitivo druif wordt in Engelstalige gebieden ook wel Zinfandel genoemd. De bodem terra rossa heeft de ideale karakteristieken voor een wijn van hoge kwaliteit: 40 tot 100 centimeter aan de bovenkant van het oppervlakte bestaat uit van licht rood zanderig leem. Qua smaak is deze wijnLees meer€ 8,90Op voorraad
- 3 Passo RossoRobuustItaliëBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Negroamaro , Sangiovese & Primitivo
GroentenPasta en meerDe 3 Passo Rosso is een heerlijke zonovergoten rode Italiaanse wijn. Een gebalanceerde blend van de druiven Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Na de oogst worden deze druiven kort ingedroogd. Hierdoor verdampt het smaakloze water wat van nature in de druiven zit, en stijgt de concentratie. Het resultaatLees meerNormale prijs € 9,99 Aanbieding € 8,99Op voorraad - 3 Passo BiancoLees meer
De 3 Passo Bianco is zeer fraai Italiaans wit. Een gedeelte van de druiven wordt kort ingedroogd, waardoor de smaak en het mondgevoel zachter worden. De blend bestaat uit Chardonnay en Fiano, waarbij Chardonnay voor frisheid zorgt. De Fiano is een zeer aromatisch druivenras en geeft
Normale prijs € 9,99 Aanbieding € 8,99Op voorraad - Diwald Gruner Veltliner Selektion BioFrisOostenrijkGrüner VeltlinerSaladesVisLees meer
De koning van Oostenrijk is zonder twijfel de Grüner Veltliner druif. De klassieke Oostenrijkse druif is in deze mooie biologische wijn gebruikt om een heerlijk verfrissende wijn te produceren. Met in de afdronk de karakteristieke hint van peper. Afkomstig van de familie Diwald, een echte
€ 9,25Op voorraad
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.