Mousserende wijn
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!
Mousserende wijn
- La Gioiosa et Amarosa Frizzante biancoBubbelsItaliëGleraPastaLees meer
De Italiaanse zomer in een fles! Deze La Gioiosa Frizzante heeft een lichte bubbel en is zeer verfrissend. De smaken in deze wijn zijn zeer aangenaam en doen je denken aan een lange zomeravond. Deze Italiaanse bubbel heeft geuren van zomerse bloemen en rijp fruit zoals
€ 6,45Op voorraad - Cava Duc de Foix brutBubbelsSpanjeBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Macabeo, Parellada & Xarel·lo
Salades en meerPrijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:- 1 Zilveren medaille
Lees meerBewaar deze wijn vooral niet in jouw kelder voor speciale gelegenheden, dat is zonde! Deze prachtige Cava straalt zomer en plezier uit en is heerlijk om van de genieten op het terras, als aperitief of als gangmaker op de borrel. Deze 2,5 jaar gerijpte Cava
Normale prijs € 7,50 Aanbieding € 7,10Op voorraad - NOA Sparkling White 0% AlcoholvrijBubbelsDuitslandChardonnayPastaWorstDeze alcoholvrije bruisende en feestelijke wijn van de Chardonnay, Airen en Ugni Blanc druif komt uit de Franse Provence. Dat wijndruiven in deze zonnige streek goed kunnen rijpen is bekend. Dat zul je dan ook in de smaak aantreffen. Nadat er een volwaardige wijn gemaakt is vanLees meer€ 8,25Op voorraad
- Prosecco Bio Treviso PizzolatoBubbelsItaliëGleraSaladesVisLees meer
Volledig biologische en zacht mousserende Prosecco uit de Italiaanse Treviso regio. Heerlijke sappige wijn met een vrolijke bubbel en elegante zachte smaak. Deze wijn is rijk aan tonen van citrus en groene appel. Al sinds 1991 werkt de familie Pizzolato biologisch en hiermee zijn ze een
€ 8,50Op voorraad - Cava Savia Viva Brut BioBubbelsSpanjeBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Macabeo, Parellada & Xarel·lo
SaladesHarde kaas en meerLees meerCava Savia Viva is een biologisch geproduceerde bubbel uit de Spaanse Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heeft prachtige geuren en smaken van appel, peer, witte
€ 9,95Niet op voorraad - Pico Maccario Enjoy ProseccoBubbelsItaliëGleraSaladesVis en meerLees meer
Enjoy la dolce vita! Deze levendige en sprankelende prosecco is echt even genieten. De Pico Maccario is niet te vergelijken met de gemiddelde prosecco: de Pico Maccario wijnmaker heeft een enorme kwaliteitsfocus en heeft gekozen voor een frisse droge stijl. Je
Normale prijs € 10,75 Aanbieding € 9,99Niet op voorraad - Sinzero Sparkling brut 0,49%BubbelsChiliChardonnayZachte kaasHarde kaas en meerDe alcoholvrije wijnen van Sinzero komen bij blindproeverijen steeds als één van de besten naar voren. Zo ook onze Sinzero Sparkling Brut. Een frisse bubbel met veel smaak. Wijnhuis Sinzero uit Chili heeft zich helemaal toegelegd op alcoholvrije wijnen. Dat ze goed bezig zijn is wel duidelijkLees meer€ 11,00Op voorraad
- Proyecto Cu4tro Bubbles Cava BrutBubbelsSpanjeBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay, Macabeo, Parellada & Xarel·lo
SaladesGroenten en meerLees meerDeze bijzondere Cava is gemaakt van de klassieke druivenblend die in Spanje voor mousserende wijnen wordt gebruikt, en deze is aangevuld met de Chardonnay druif. Hierdoor is deze mousserende wijn heerlijk vol en krachtig van smaak. De bubbels in deze feestelijke Cava uit Penedes zijn zeer
Normale prijs € 13,50 Aanbieding € 12,50Niet op voorraad - Groot Geluk Methode Cap ClassiqueBubbelsZuid-AfrikaBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay, Pinot Noir & Pinotage
Harde kaasVis en meerGroot Geluk brut is een heerlijke bubbel uit Zuid-Afrika. Gemaakt door het iconische wijnhuis Villiera. Op het etiket staat MCC, wat voor Methode Cap Classique staat. Dit is de Zuid-Afrikaanse benaming voor de productiemethode die ook voor Champagne wordt gebruikt. Deze wijn is hierdoor netLees meer€ 12,95Op voorraad - Duc de Foix Cava Brut Nature MagnumBubbelsSpanjeBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Macabeo, Parellada & Xarel·lo
Zachte kaasHarde kaas en meer€ 22,50Op voorraad
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!