Biologische wijn
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.
Biologische wijn
- Michel Rey Saint-Véran Les Champs de PerdrixVolFrankrijkChardonnayVisSchaaldierenDeze topbourgogne is gemaakt door Michel Rey, wijnmaker uit Vergisson. De wijnstokken van deze wijn zijn gelegen op de heuvels van Solutré en hebben een zuidwestelijke expositie. De wijngaarden zijn minder dan 1 hectare groot, waardoor de opbrengst vanzelfsprekend erg laag is. Na de oogst heeft dezeLees meer€ 19,40Op voorraad
- Domaine d’Ardhuy Bourgogne ChardonnayVolFrankrijkChardonnayGroentenSchaaldieren en meerLees meer
De wijnmakers familie Ardhuy behoort tot de top 5 van wijnmakers in de Bourgogne. Het gerenommeerde wijnblad Revue de Vins de France kende deze prijs al eens toe om dat nog eens te bevestigen. Dit
€ 23,85Op voorraad - Michel Rey Pouilly-Fuissé Les CraysVolFrankrijkChardonnayVisKip en meerMichel Rey Pouilly-Fuissé Les Crays is een prachtige witte wijn uit de Bourgogne. In deze wereldberoemde appellatie liggen veel verschillende wijngaarden. Elk van deze wijngaarden heeft een uniek microklimaat en brengt prachtige wijnen voort. Les Crays is een wijngaard met kalkbodem en ligt op een steileLees meer€ 27,90Op voorraad
- Fontodi Chianti ClassicoRobuustItaliëSangioveseHarde kaasPasta en meerFontodi Chianti Classico is een sublieme rode wijn uit Toscane. Het wijnhuis Fontodi ligt in het hart van de Chianti Classico en geldt als een toonaangevend domein. Gemaakt van 100% biologische Sangiovese druiven uit het hoog aangeschreven gebied Panzano. De wijn krijgt maximaal 1 jaar houtrijping. HierdoorLees meer€ 32,95Op voorraad
- Michel Rey Pouilly-Fuissé La MaréchaudeVolFrankrijkChardonnayZachte kaasVis en meer
Michel Rey Pouilly Fuisse Marechaude is een prachtige witte Bourgogne met veel elegantie en ouderingspotentieel. Pouilly-Fuissé heeft veel verschillende wijngaarden met een eigen unieke microklimaat. Deze wijn is gemaakt met druiven afkomstig uit de La Maréchaude wijngaard. Net zoals Lees meer
€ 38,50Op voorraadRey Pouilly-Fuisse 1er Cru sur la RocheVolFrankrijkChardonnayZachte kaasPasta en meerDe Pouilly-Fuissé appellatie kent vele kleine wijngaarden en microklimaten. Deze wijn komt uit de premier cru wijngaard Sur la Roche. Deze zuidoostelijk georiënteerde wijngaard heeft een uniek microklimaat. Hierdoor worden de druiven prachtig rijp, waarna de wijn 18 maanden rijpt in eikenhouten vaten. Vergeleken metLees meer€ 38,75Op voorraad
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.