Mousserende wijn
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!
Mousserende wijn
- Pizzolato Violette Spumante rosato piccolo 0,2 LBubbelsItaliëGleraZoetigheidLees meer
Een heerlijke Italiaanse bubbel in een handig 0,2 liter flesje. Ideaal voor als je in je eentje wil genieten van een glaasje bubbels, of voor bij een luxe ontbijtje. De fles is net zo mooi als de 0,75 liter variant, en naderhand kan de
Normale prijs € 5,50 Aanbieding € 5,30Op voorraad - Sprintoso Moscato Spumante DolceBubbelsItaliëMoscatoZoetigheidLees meer
Liefhebber van Hugo of Canei? Dan is deze Sprintoso zeker het proberen waard! Deze zomerse Moscato is er eentje die iedereen lekker vindt, daar zijn we inmiddels al wel achter. Deze sprankelende Italiaanse is een zoete bubbel en heeft een prachtige
€ 5,50Op voorraad - Prosecco Bio Treviso PizzolatoBubbelsItaliëGleraSaladesVisLees meer
Volledig biologische en zacht mousserende Prosecco uit de Italiaanse Treviso regio. Heerlijke sappige wijn met een vrolijke bubbel en elegante zachte smaak. Deze wijn is rijk aan tonen van citrus en groene appel. Al sinds 1991 werkt de familie Pizzolato biologisch en hiermee zijn ze een
€ 8,50Op voorraad - Pizzolato Violette Spumante Rosato BioBubbelsItaliëGleraZoetigheidMet deze fles ben je verzekerd van het stelen van de show! Fijne Italiaanse biologische rosé bubbel uit Veneto, in een prachtige fles. De wijn heeft elegante bubbels, en heerlijke geuren van kersen, aardbei en framboos. De fles is gemaakt van gerecycled glas, en de bedoeling vanLees meerNormale prijs € 9,75 Aanbieding € 9,50Op voorraad
- Pico Maccario Enjoy ProseccoBubbelsItaliëGleraSaladesVis en meerLees meer
Enjoy la dolce vita! Deze levendige en sprankelende prosecco is echt even genieten. De Pico Maccario is niet te vergelijken met de gemiddelde prosecco: de Pico Maccario wijnmaker heeft een enorme kwaliteitsfocus en heeft gekozen voor een frisse droge stijl. Je
Normale prijs € 10,75 Aanbieding € 9,99Niet op voorraad - Villa Sandi Asolo Prosecco SuperioreBubbelsItaliëProseccoVisDeze Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore is van een buitencategorie! Prosecco is wereldberoemd, en het gebied waar prosecco gemaakt mag worden is hierdoor flink vergroot. De gemiddelde prosecco is gemaakt van druiven op de platte 'industriële vlaktes' van Veneto. Deze Prosecco komt uit de glooiende heuvelsLees meer€ 11,75Op voorraad
- Pizzolato Violette Spumante in houten kist met champagne glazenBubbelsItaliëGleraVisSchaaldierenLees meer
Pizzolato Violette Spumante in een luxe houten kist met glazen. De deksel kan voorzien worden van eigen logo of tekst. Ook kan er een persoonlijk kaartje in de kist gedaan worden. Geef jouw wensen voor
€ 28,50Op voorraad
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!