Aanbieding!

Pizzolato Violette Spumante Rosato Bio

11
Veneto
Nvt
8 tot 10 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Mousserend
Italië
Bubbels
Glera
Zoetigheid

Met deze fles ben je verzekerd van het stelen van de show! Fijne Italiaanse biologische rosé bubbel uit Veneto, in een prachtige fles. De wijn heeft elegante bubbels, en heerlijke geuren van kersen, aardbei en framboos. De fles is gemaakt van gerecycled glas, en de bedoeling van de wijnmaker is dat de fles wordt hergebruikt. Maak er bijvoorbeeld een kaarsenhouder, lamp of vaas van. Heerlijke frisse bubbel voor elk feestelijk moment.

Oorspronkelijke prijs was: € 9,75.Huidige prijs is: € 9,50. incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Fruitige en frisse rosé bubbel uit Italië

Deze Pizzolato Violette Spumante Rosato is een rosé bubbeltjeswijn die gemaakt wordt zoals Prosecco ook wordt gemaakt. Eerst wordt er een basiswijn gemaakt. De tweede vergisting gebeurt bij een temperatuur van rond de 14 graden Celsius in een RVS vat tot er een hoge druk van 4,5 atmosfeer is ontstaan. De kleur is zacht rosé die doorbroken wordt door zachte bubbels. Onmiddellijk ruik je de florale tonen en kersen. In de mond valt het fruitige karakter op met hints van kers, aardbei en framboos. De wijn heeft een fris karakter.

Lekker als aperitief of bij toetjes

Deze wijn kan gebruikt worden als aperitief en borrel wijn. Hij kan goed gecombineerd worden bij voorgerechten. Een mooie combinatie is ook met fruitig ( het liefst rood fruit) gebak of toetjes met rood fruit en roomijs. En waarom niet proosten met kerst, oud en nieuw? Of gewoon bij een brunch? Heerlijk!

Extra informatie

Alcoholpercentage

11

Regio

Veneto

Vintage

Nvt

Drinktemperatuur

8 tot 10 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Mousserend

Land

Italië

Smaakprofiel

Bubbels

Druiven

Glera

Lekker bij

Zoetigheid

De biologische en duurzame Pizzolato Violette Spumante rosato

De broers Ettimo en Gino Pizzolato staan aan het hoofd van het oude familiebedrijf Cantina Pizzolato. Het bedrijf staat bekend als een biologisch werkend wijnbedrijf. Het bedrijf ligt iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd. Dat betekent dat er geen chemische middelen gebruikt worden en juist van de kracht van de natuur gebruik wordt gemaakt. Zo zorgt men voor een goed biologisch evenwicht in de wijngaard en laat men ongedierte bestrijden door natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes. Bij de wijnbereiding wordt bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd. Alles voor een eerlijk en mooi natuurlijk product.

Ook bij het maken van de fles is hier rekening mee gehouden. Pizzolato heeft een duurzame fles gemaakt. Aan het eind van de avond zal er geloot moeten worden wie hem mee mag nemen naar huis. En dat is ook de opzet van de makers. De fles heeft de naam “M-use”, van muze tot Multi-Use: deze fles is eigenlijk gemaakt om niet weggegooid te worden maar juist hergebruikt als mooi object in je woonkamer. Maar laten we de wijn niet vergeten: een heerlijke wijn voor elk feestelijk moment. Een Spumante is de Italiaanse mousserende wijnsoort met de mooiste kwaliteit. Omdat de vergisting langer heeft geduurd en de druk in de fles hoger is, zijn de bubbels verfijnd en elegant.