Deze Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore is van een buitencategorie! Prosecco is wereldberoemd, en het gebied waar prosecco gemaakt mag worden is hierdoor flink vergroot. De gemiddelde prosecco is gemaakt van druiven op de platte 'industriële vlaktes' van Veneto. Deze Prosecco komt uit de glooiende heuvels van Asolo, in het oorspronkelijke gebied voordat het werd uitgebreid naar de platte vlaktes. Hier liggen de beste wijngaarden voor prosecco. En dat proef je in deze delicate wijn! Deze Asolo onderscheidt zichzelf qua geur en smaak van de gemiddelde Prosecco. Deze wijn heeft een verfijnde mineraliteit en een frisheid, met aroma's van appel, peer en exotisch fruit. Kortom: geen industriële saaie doorsnee prosecco, maar pure klasse uit een van de beste wijngaarden van prosecco.
Heerlijke prosecco uit de cru wijngaarden van Asolo.
De Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore is strogeel van kleur met een fijne mousse. Dat onderscheidt hem direct van een doorsnee Prosecco, die vaak nogal hard overkomt qua mousse. Je merkt direct de frisse fruitgeuren op. Appel en peer voeren de boventoon met een vleugje exotisch fruit van perzik en lychee. De smaak is elegant en verfijnd met tonen van exotisch fruit, appel en peer. Een mooie balans tussen fruitigheid en zuren met een aanhoudende afdronk. Een mooie droge wijn. Met zijn bescheiden 11% is hij goed doordrinkbaar en verfrissend.
Lekker als aperitief bij borrelhapjes, of combineer met vis.
Deze Prosecco is ideaal als aperitief in te zetten. Vergeet daarbij de fingerfood, de hapjes of de kazen niet. Probeer eens een milde kaas erbij. Salades en met name vissalades zijn een mooie combi. Je kan hem natuurlijk ook bij een feestelijke gelegenheid serveren.
Hoogwaardige Prosecco uit het oorspronkelijke gebied van vóór de uitbereiding
Villa Sandi Asolo Prosecco Superiore
Villa Sandi is een echt familiebedrijf opgericht in 1622. Familie Moretti Polegato weet wat het is om een groot bedrijf te runnen. Eén van de broers, Giancarlo, is bijvoorbeeld de oprichter van het bekende schoenenmerk Geox. Prosecco is een mousserende wijn, die anders gemaakt wordt dan Champagne of Cava. Bij Prosecco wijn staat de frisheid en de fruitigheid voorop. Om die frisheid te behouden wordt er gewerkt in RVS tanks, waar de koele temperatuur geheel gestuurd kan worden. Ook de vergisting gebeurt in deze tanks. Bij Villa Sandi bewaren ze de most van de wijn in deze tanks en laten ze de vergisting pas plaatsvinden als de wijn binnen korte tijd verkocht zal worden. Zo is een frisse en smaakvolle wijn het hele jaar door gegarandeerd. De vergisting gaat bij lage temperaturen van tussen de 15 en 16 graden celsius, zodat alle aroma’s zich goed kunnen ontwikkelen.
Villa Sandi Prosecco
Villa Sandi is gevestigd in de Friuli en Veneto Venezia Giulia streken. Wijnkenners weten dan direct al dat het om frisse, crispy wijnen gaat. Daar staan deze Italiaanse wijnstreken om bekend. Het zijn ook de grootste wijnstreken van Italië qua opbrengsten en omzet. Bekend om zijn Prosecco en niet te vergeten Pinot Grigio. De wijngaarden van deze Prosecco Superiore liggen in de Treviso provincie aan de voet van de Dolomieten. Hier zijn milde lentes, hete zomers en meestal een milde herfst. Een ideaal klimaat om de druiven goed te laten rijpen , maar door het verschil in dag/nacht temperatuur ook genoeg zuren te laten opbouwen. Villa Sandi is trots op deze Prosecco. Vandaar dat ze hem de classificatie Superiore hebben meegegeven. Om het kracht bij te zetten is er een mooie fles ontworpen die gerust gezien mag worden. Je ziet het logo van het wijnhuis in de fles afgebeeld. Ten onrechte denken veel mensen dat de Prosecco genoemd is naar de Prosecco druif. Dat klopt gedeeltelijk, want dit is één van de synoniemen voor de gebruikte druif. In Italië gebruiken ze echter de naam Glera voor de druivensoort. De naam Prosecco verwijst naar het plaatsje Prosecco en is een beschermde wijnstijl, net als Champagne. Als er Prosecco op het etiket staat, dan komt de wijn gegarandeerd uit Veneto of Friuli.
Villa Sandi werkt uitsluitend gecertificeerd en gericht op biodiversiteit. Hun overtuiging is dat goed zorgen voor de natuur in de wijngaard de mooiste wijnen oplevert.Een mooi voorbeeld hiervan is het fitnessparcours door de wijngaard, dat is aangelegd voor de bevolking in de omgeving en de bezoekers. Dat past in de filosofie van genieten van de wijn, genieten van en zorgen voor de natuur en zorg voor je eigen gezondheid. Proef en oordeel zelf.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!
Villiera Monro Vintage Brut 2014 is een prachtige bubbel die zich kan meten met grote Champagnes. Niet gek, aangezien deze wijn is gemaakt van dezelfde druiven Chardonnay en Pinot Noir. Ook het productieproces is hetzelfde, alleen heet deze in Zuid-A
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Zilveren medaille
Bewaar deze wijn vooral niet in jouw kelder voor speciale gelegenheden, dat is zonde! Deze prachtige Cava straalt zomer en plezier uit en is heerlijk om van de genieten op het terras, als aperitief of als gangmaker op de borrel. Deze 2,5 jaar ge
Volledig biologische en zacht mousserende Prosecco uit de Italiaanse Treviso regio. Heerlijke sappige wijn met een vrolijke bubbel en elegante zachte smaak. Deze wijn is rijk aan tonen van citrus en groene appel. Al sinds 1991 werkt de familie Pizzol
R de Ruinart is de non-vintage Brut Champagne van dit bekende huis. Eenmaal geproefd dan ben je verkocht: dit is volgens ons een van de beste brut champagnes. De stijl van Ruinart proef je direct terug. Heerlijke aroma’s en smaken van appel, peer,
Moët & Chandon Grand Vintage 2013 is de 75e vintage champagne die is wordt gereleased. Sinds 1842 brengt champagnehuis Moët & Chandon alleen in de beste wijnjaren een verfijnde wijn uit één oogstjaar op de markt. Elke Moët Grand Vintage is karak
Piero Gatti produceert met deze wijn een van de mooiste Moscato’s van Piemonte. Wát een fantastische dessertwijn! Heerlijk licht mousserend in het glas, met een mooi zoetje en veel frisheid. Bomvol fruit zoals appel en perzik, aangevuld met subtie
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
2 Zilveren medailles
Een verrassende bubbeltjeswijn uit Sicilië van een wijnhuis bekend om zijn Etna en Marsala wijnen. De vulkanische bodem van Sicilië speelt een grote rol bij de smaak van de wijnen. Zo ook bij deze mousserende wijn gemaakt met de Charmat methode. Da
Prijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
1 Gouden medaille
Heerlijke geraffineerde en elegante Champagne van het beroemde huis Ruinart. Schitterende bubbels, fris en rond van smaak en een elegante afdronk. Absoluut het beste van wat de Champagnestreek te bieden heeft. Niet voor niets ziet Champagnehuis Ruina
De Italiaanse zomer in een fles! Deze La Gioiosa Frizzante heeft een lichte bubbel en is zeer verfrissend. De smaken in deze wijn zijn zeer aangenaam en doen je denken aan een lange zomeravond. Deze Italiaanse bubbel heeft geuren van zomerse bloeme
Met deze fles ben je verzekerd van het stelen van de show! Fijne Italiaanse biologische rosé bubbel uit Veneto, in een prachtige fles. De wijn heeft elegante bubbels, en heerlijke geuren van kersen, aardbei en framboos. De fles is gemaakt van gerecy