Mousserende wijn
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!
Mousserende wijn
- De Venoge Brut Cordon Bleu ChampagneBubbelsFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
VisSchaaldierenLees meerDe herkenbare blauwe band staat symbool voor de rivier de Venoge in Zwitserland waar de familie zijn roots heeft. Het huis bestaat al sinds 1837. Kan je nagaan wat een expertise hier aanwezig is. Mocht je een keer in Epernay ( Frankrijk
Normale prijs € 45,00 Aanbieding € 43,50Op voorraad - Champagne Waris Hubert Armorial Blanc de Noirs brutBubbelsFrankrijkPinot NoirVisSchaaldieren en meerChampagne Waris Hubert is een kleinschalig huis uit Avize. Deze Armorial Blanc de Noirs is gemaakt van 100% biologische Pinot Noir. De druiven zijn afkomstig uit de Coteaux du Sézannais van 40 jaar oude stokken. Deze champagne heeft ruim 2 jaar gerijpt op zijn gistcellen. HetLees meer€ 49,00Op voorraad
- Champagne Waris Hubert Albescent Blanc de Blancs brutBubbelsFrankrijkChardonnayVisSchaaldierenDe Albescent Blanc de Blancs is een biologische grand cru champagne van Champagne huis Waris Hubert. De druiven komen uit drie Grand Cru dorpen van de Côte des Blancs: Avize, Oger en Cramant. Gemaakt van 100% Chardonnay. De bubbels zijn zeer fijn in het glas. DeLees meer€ 51,00Op voorraad
- Moët & Chandon Brut ImpérialBubbelsFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
VisSchaaldierenMoët & Chandon Brut Impérial is een iconische champagne. Niet voor niets is het wereldwijd de meest gedronken champagne op feesten en partijen. Al meer dan 260 jaar maakt dit wijnhuis in Epernay de mooiste champagnes. Iedere seconde wordt ergens ter wereld een fles van dezeLees meer€ 53,50Op voorraad - Champagne R de Ruinart BrutBubbelsFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay & Pinot Noir
VisSchaaldieren en meerR de Ruinart is de non-vintage Brut Champagne van dit bekende huis. Eenmaal geproefd dan ben je verkocht: dit is volgens ons een van de beste brut champagnes. De stijl van Ruinart proef je direct terug. Heerlijke aroma’s en smaken van appel, peer, hazelnoot, ietsLees meer€ 67,50Op voorraad - Moët & Chandon Grand Vintage 2013BubbelsFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
GroentenVis en meerMoët & Chandon Grand Vintage 2013 is de 75e vintage champagne die is wordt gereleased. Sinds 1842 brengt champagnehuis Moët & Chandon alleen in de beste wijnjaren een verfijnde wijn uit één oogstjaar op de markt. Elke Moët Grand Vintage is karakteristiek voor dat specifieke jaarLees meerNormale prijs € 85,00 Aanbieding € 79,99Niet op voorraad - Champagne Ruinart Blanc de Blancs Second SkinBubbelsFrankrijkChardonnayHarde kaas en meerPrijswinnaar Deze wijn heeft de volgende prijzen gewonnen:
- 1 Gouden medaille
Heerlijke geraffineerde en elegante Champagne van het beroemde huis Ruinart. Schitterende bubbels, fris en rond van smaak en een elegante afdronk. Absoluut het beste van wat de Champagnestreek te bieden heeft. Niet voor niets ziet Champagnehuis Ruinart deze Blanc de Blanc als hét paradepaardje van hetLees meer€ 89,99Op voorraad - Dom Perignon 2012BubbelsFrankrijkBlend Deze wijn bevat de volgende druiven:
Chardonnay & Pinot Noir
Zachte kaasHarde kaas en meerDom Perignon 2012 is de nieuwe vintage champagne, uitgebracht in november 2021. Dom Pérignon is alleen verkrijgbaar als vintage champagne en wordt alleen in uitzonderlijke jaren geproduceerd. Elke vintage is een unieke creatie die zowel het karakter van het jaar als het karakter van Dom PLees meer€ 245,00Niet op voorraad
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d'expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!