Dom Perignon 2012

Bubbels
Frankrijk
Chardonnay & Pinot Noir
Zachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren & Worst
Dom Perignon 2012 is de nieuwe vintage champagne, uitgebracht in november 2021. Dom Pérignon is alleen verkrijgbaar als vintage champagne en wordt alleen in uitzonderlijke jaren geproduceerd. Elke vintage is een unieke creatie die zowel het karakter van het jaar als het karakter van Dom Pérignon uitdrukt. De bijnaam van de 2012 vintage is 'explosive harmony'. Deze bijnaam kreeg vintage 2012 van Dom Perignon keldermeester Vincent Chaperon. Het weer in oogstjaar 2012 was uitdagend en vereiste veel en hard werken in de wijngaard, maar heeft een fantastische champagne opgeleverd. De wintermaanden brachten vorst en hagel, die de knoppen van de wijnranken beschadigden. Augustus en september waren buitengewoon warm, wat hielp om de druiven te redden en een verbluffende rijpheid te realiseren. Door deze tegenstellingen in de weersomstandigheden gaf Dom Perignon keldermeester vintage 2012 de bijnaam "Harmonie gesteund door contrasten". Qua stijl en smaak komt vintage 2012 dicht in de buurt van iconische jaargangen 2008 en 1990.
€ 245,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
3185370722329

De sublieme smaak van Dom Perignon 2012.

Dom Perignon 2012 is een pracht champagne die indruk maakt. De Pinot Noir uit Aÿ, Verzenay, Bouzy en Hautvillers was in 2012 van zeer goede kwaliteit, en hiermee is de fundering gelegd voor een top vintage Dom Pérignon. De neus heeft de kenmerkende rokerige charme van DP, diep fruitig. Geur van knapperige groene appel en romige praline wordt afgewisseld met wijngaardperzik, versgebakken brood en rook. Volle ronde smaak, maar tegelijk ook elegant en zwoel. Het fruit en de edele mineralen zijn geperfectioneerd, aangevuld door een aangename zuurtegraad en rijke complexe aroma's.

Lekker bij oesters en kaas.

Ga voor klassieke combinatie met oesters en zeevruchten. Luxe kaasplankjes zijn ook fantastisch in combinatie met deze ultieme luxe champagne.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
Vintage2012
Alcoholpercentage12.5
DruivenChardonnay, Pinot Noir
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijZachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren, Worst

OVER DOM PÉRIGNON

Dom Pierre Pérignon startte in 1668 als keldermeester in de abdij van Hautvillers. Hij werkte 47 jaar lang aan het verbeteren van wijnmaaktechnieken, en creëerde vele van de nog steeds geldende normen voor de méthode champenoise. Dom Pérignon produceert alleen champagnes van de meest exceptionele jaren. Zo wordt de opvolger van deze Dom Pérignon 2010 de vintage 2012, omdat 2011 niet wordt gemaakt. Alleen de beste druiven zijn geselecteerd uit alleen de beste Grands Crus wijngaarden van de champagne streek. Echter is er één uitzondering: de druiven uit Premier Cru Hautvillers worden ook in de assemblage opgenomen. Bekijk alle champagnes of lees meer over het wijnhuis Dom Perignon.

JANCIS ROBINSON (MASTER OF WINE) – 18,5/20

“Classic lemon-zest and tension nose that I associate with Dom Pérignon, but with extra weight and depth. And quite marked phenolics on the end which suggest this will have a remarkably long life. And, as Vincent Chaperon readily admitted, will definitely show up as a P2 star. Clean and neat and with light smokiness on the finish. Dom P always plays the reduction card. Hugely impressive persistence.’’

JAMES SUCKLING – 97/100

“Wonderful elegance and balance to this Dom Pérignon with cooked apple, lemon and hints of white pepper and salt. It’s medium-bodied with really fine bubbles and balance. Spicy at the end. So wonderfully fresh, linear and long. Racy and elegant. A Dom Pérignon that invites to drink right now.’’

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!