Champagne R de Ruinart Brut

Bubbels
Frankrijk
Chardonnay & Pinot Noir
Vis, Schaaldieren & Worst
R de Ruinart is de non-vintage Brut Champagne van dit bekende huis. Eenmaal geproefd dan ben je verkocht: dit is volgens ons een van de beste brut champagnes. De stijl van Ruinart proef je direct terug. Heerlijke aroma’s en smaken van appel, peer, hazelnoot, iets floraals en een klein amandel bittertje. Het geheim van de smaak zit hem in de 40% Chardonnay en de 25% vin de reserve die gebruikt is. Dit zijn gemiddeld hoge percentage vergeleken met andere vergelijkbare Champagnes. Dat maakt ook dat deze R de Ruinart er qua smaak met kop en schouders bovenuit steekt. Uiteraard zit deze top champagne verpakt in de herkenbare bolle fles met luxe uitstraling. Maakt een succes van elk feestelijk moment!
€ 67,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
66377181
Fles

Imposante Champagne van het wereldberoemde huis Ruinart

Een helder geel uiterlijk met elegante mousse bellen strelen het oog. In de geur komen tonen van wit fruit als appel en peer mooi samen. Aangevuld met nectarine, mango en met een vleugje van bloemen. Daarna valt een geur op van abrikoos, hazelnoot en een koekjes achtige geur. In de mond opent zich een scala aan smaken. Ook hier openbaren de appel en peer tonen zich die eindigen in een klein amandel bittertje. En wat een lange afdronk. Krachtig, harmonieus en rijk zijn de juiste woorden.

R de Ruinart is lekker bij lichte voorgerechten en oesters.

R de Ruinart is een elegante Champagne. Dat maakt hem geschikt voor alle gelegenheden. van aperitief tot feestwijn. Combinaties met lichte voorgerechten zijn altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan (gepocheerde) oesters of, sint-jakobsschelpen. Gebakken zeetong in roomboter smaakt hemels. Kies bij combinaties met kaas voor kort gerijpte kazen.

Specificaties
Type wijnMousserend
LandFrankrijk
RegioChampagne
SluitingKurk
VintageNvt
Alcoholpercentage12
DruivenChardonnay, Pinot Noir
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielBubbels
Lekker bijVis, Schaaldieren, Worst
Het verhaal van Ruinart begint bij Dom Ruinart, een benedictijn, die van zijn vriend Dom Pérignon de geheimen van de ‘vin qui mousse’ leert. Ruinart is dan ook het oudste Champagnehuis dat we kennen. Ruinart was de eerste die toestemming vroeg om de geproduceerde flessen Champagne op te mogen slaan in de kalksteen groeves die onder de stad Reims liggen. Deze groeves staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vierentwintig van de oorspronkelijke gangen doen dienst als opslagplek. Lees meer over Ruinart en hun unieke visie op Champagne maken in ons blog.
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook bubbels!