Lekker snel en makkelijk. Avocado is een geweldige combi met Pinot Grigio. Avocado zit boordevol gezonde vetten en is zijdezacht en subtiel van smaak. De subtiele citroenige frisheid van de Pinot Grigio sluit helemaal aan. Op de foto zie je het basisrecept. Maar je kan natuurlijk je eigen variaties maken. Van het ingrediënt dat je het lekkerst vindt mag je er natuurlijk altijd wat meer bijdoen.
Benodigdheden:
* Sla (naar keuze)
* 2 avocado’s in stukken gesneden
* olijven naar keuze
* Een bakje Cherry tomaten( kerstomaten) in stukken gesneden
* Feta kaas of ricotta ( Naar keuze)
* Olie
* (Balsamico) Azijn of crema di Balsamico
Bereiding: was de sla en tomaten. Snij de avocado, tomaat en kaas in stukjes. Doe het bij elkaar in een ruime schaal. De olie en azijn kan je er naar smaak bij doen. Dat kan ook later op je bord.
Variaties om de salade extra lekker mee te maken. Voeg naar voorkeur en smaak toe:
* Geroosterde pijnboom pitten
* Tonijn uit blik
* Gerookte zalm, gerookte forel, gerookte kip
* Garnalen of gamba’s
* Komkommer
* Olijven