Resultaat 1–10 van de 49 resultaten wordt getoond
Een Cava wordt op dezelfde traditionele manier gemaakt als een Champagne. Als je kiest voor deze heerlijke Aliguer Brut, kies je voor een vergelijkbaar product, maar voor een meer vriendelijke prijs. Agustí Torelló Mata is hét toonaangevende Cava huis van...
Feestelijker kan niet! Deze sprankelende Bailly Lapierre Réserve is bekroond met onder meer een welverdiende gouden medaille van het Crémant Concours 2018 en een zilveren medaille op het zeer prestigieuze wijnconcours van Parijs. Het toonaangevende wijnblad Decanter Magazine gaf onze...
Cava Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut in een klein flesje van 0,2 liter. Heerlijk voor als je een enkel glas wil drinken. Of bijvoorbeeld bij een picnic of in een goodiebag. Codorníu is het oudste wijnhuis van Spanje....
Bewaar deze wijn vooral niet in jouw kelder voor speciale gelegenheden, dat is zonde! Deze prachtige Cava straalt zomer en plezier uit en is heerlijk om van de genieten op het terras, als aperitief of als gangmaker op de borrel....
Na lang zoeken hebben we deze bekroonde rosé cava uit de kelders van Duc de Foix weten te bemachtigen. De kleur van deze feestelijke mousserende wijn is zeer opvallend dieproze. De geur en smaak van deze wijn is heerlijk met...
Cava Savia Viva is een biologisch geproduceerde bubbel uit de Spaanse Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heeft prachtige geuren en...
Cellar Kripta Brut Reserva is een van de mooiste cava's in zijn prijsklasse. Voorheen werd deze wijn verkocht onder het label Agustí Torelló Brut Reserva. In 1978 bracht oprichter Agusti Torello Mata zijn eerste Kripta wijn uit. Omdat dit is...
Op zoek naar een zeer exclusieve en bijzondere champagne? Deze Blanc de Blanc uit 2005 is precies wat je zoekt! 100% Chardonnay van 35 tot 60 jaar oude stokken. De champagne heeft 11 jaar gerijpt op zijn lie en 15...
Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaakt is...
Champagne Jacquart Mosaïque demi-sec is een half zoete champagne van hoge kwaliteit. In de geur en smaak veel tropisch fruit, abrikoos en bloemen. De subiel zoete smaak heeft dezelfde fruitige tonen, aangevuld met noten en honing. In de verte proef...
Feestelijke mousserende wijnen voor ieder moment
Mousserende wijnen zijn een feestje om in het glas te hebben. De vrolijke bubbels maken van elk moment een vreugdevolle gelegenheid. Of het nu gaat om een Champagne, Cava, Crémant de Bourgogne, Vonkelwijn, Prosecco of Franciacorta: voor iedere smaak en portemonnee is er een mooie mousserende wijn. Bekijk snel ons brede assortiment met heerlijke mousserende wijnen
Bij binnenkomst bij een feestje is natuurlijk niks zo feestelijk als beginnen met een lekker glas bubbels. Ieder land heeft zo zijn eigen karakteristieke mousserende wijn. De meest bekende mousserende wijn is de Champagne. De Fransen claimen dat in de Champagne de mousserende wijn per toeval is uitgevonden door de monnik Dom Pérignon. Critici weerleggen dit, maar het is wel zeker dat deze monnik veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mousserende wijnen.
De Franse koning van de mousserende wijnen is absoluut de Champagne
Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. De mousserende wijn komt uit de gelijknamige wijnstreek de Champagne in de buurt van Reims in Frankrijk. In de Franse wetgeving zijn strenge regels opgesteld over de productie en het Champagne gebied. Alleen de mousserende wijnen uit de aangewezen Champagne regio en die volgens vastgelegde productiemethodes wordt gemaakt mag Champagne heten.
Champagne wordt gemaakt op de méthode champenoise, ook wel méthode traditionnelle genoemd. Bij deze methode wordt de mousserende wijn gemaakt door een gisting in de fles. Doordat de wijn in de fles gist, ontstaan de mooie bubbeltjes. Deze tweede gisting op fles moet 60 dagen duren volgens de Franse wetgeving. De Champagneflessen worden tijdens deze 60 dagen met de flessenhals schuin naar beneden neergelegd in de wijnkelders. De flessen worden eens in de zoveel dagen een kwartslag gedraaid. Hierdoor zakt de gist prop in de fles naar de hals, en kan de wijnmaker aan het einde de gist prop uit de fles verwijderen. Dit is een bijzonder moment. De kroonkurk die tot dan toe op de fles zat wordt van de fles gehaald, en vervolgens knalt de gist prop uit de fles. Vervolgens wordt er een kleine hoeveelheid suiker opgelost in mousserende wijn toegevoegd, in Frankrijk ‘liqueur d’expédition’ genoemd. De champagne kurk wordt tot slot op de fles gedaan, en de Champagne is geboren.
Naast de Champagne worden er in andere gebieden natuurlijk ook fantastische mousserende wijnen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Cava of aan Prosecco.
Waarom is de Spaanse Cava zo’n aantrekkelijke mousserende wijn?
Cava is een Spaanse mousserende wijn die vooral wordt gemaakt in de buurt van Barcelona in het gebied Penedès. Cava mag, anders dan bij bijvoorbeeld de Champagne, in heel Spanje worden gemaakt. Voor een Cava worden vooral de Macabeo, Xarel-lo en Parellada druif gebruikt. Net zoals bij de Champagne, krijgt de Cava haar heerlijke bubbels door een tweede gisting in de fles. De Spanjaarden noemen dit de ‘método tradicional’, waarbij de flessen 9 maanden rijpen in de koele wijnkelders van de wijnhuizen. Cava is een prachtig en betaalbaarder alternatief mousserende wijn voor een Champagne, en biedt enorm feestelijke en heerlijke bubbels! Een prijswinnende Cava is de Kripta Cava.
Alles over de Italiaanse Prosecco wijn
De Italiaanse Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn uit de Veneto en Friuli streken. Prosecco wordt van de Glera druif gemaakt, die soms ook wel de Prosecco druif wordt genoemd. Prosecco wordt gemaakt in Spumante vorm (intense bubbels zoals in een Champagne of Cava) of in Frizzante vorm (lichte bubbels). Prosecco is een heerlijke mousserende wijn voor op het terras, en kan werkelijk bij elke gelegenheid gedronken worden. Proost!