Resultaat 1–10 van de 52 resultaten wordt getoond
De 3 Passo Bianco is zeer fraai Italiaans wit. Een gedeelte van de druiven wordt kort ingedroogd, waardoor de smaak en het mondgevoel zachter worden. De blend bestaat uit Chardonnay en Fiano, waarbij Chardonnay voor frisheid zorgt. De Fiano is...
De 3 Passo Rosso is een heerlijke zonovergoten rode Italiaanse wijn. Een gebalanceerde blend van de druiven Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Na de oogst worden deze druiven kort ingedroogd. Hierdoor verdampt het smaakloze water wat van nature in de druiven...
Bernhard Ott uit Niederösterreich in de Wagram wordt niet voor niets “mister Veltliner”genoemd. Op zijn biologisch dynamisch wijnbedrijf maakt hij loepzuivere en frisse wijnen. Deze Grüner Veltliner Am berg bewijst dat. Er worden geen kunstmatige middelen zoals pesticiden ingezet. Om...
Bravo Escós La Font del Mosquit is een bijzondere wijn van Macabeu en Garnacha Blanca. Bravo Escós is een wijnhuis uit Priorat. In deze regio wordt vrijwel alleen maar rode wijn gemaakt. Deze witte wijn bewijst dat er ook uitstekend...
Cava Savia Viva is een biologisch geproduceerde bubbel uit de Spaanse Penedès regio. Deze streek heeft een wat hogere ligging waardoor de druiven broodnodige verkoeling krijgen wat resulteert in deze onweerstaanbare wijn! De Cava Savia Viva heeft prachtige geuren en...
Cellar Kripta Brut Reserva is een van de mooiste cava's in zijn prijsklasse. Voorheen werd deze wijn verkocht onder het label Agustí Torelló Brut Reserva. In 1978 bracht oprichter Agusti Torello Mata zijn eerste Kripta wijn uit. Omdat dit is...
Champagne Bruno Michel Les Roses 2015 is een bijzondere biologische Champagne. Er zijn slechts 900 flessen van gemaakt, waardoor de flessen zeer schaars zijn. De druiven komen uit 1 wijngaard, Les Roses genaamd. Dat deze Champagne biologisch is gemaakt is...
De Albescent Blanc de Blancs is een biologische grand cru champagne van Champagne huis Waris Hubert. De druiven komen uit drie Grand Cru dorpen van de Côte des Blancs: Avize, Oger en Cramant. Gemaakt van 100% Chardonnay. De bubbels zijn...
Champagne Waris Hubert is een kleinschalig huis uit Avize. Deze Armorial Blanc de Noirs is gemaakt van 100% biologische Pinot Noir. De druiven zijn afkomstig uit de Coteaux du Sézannais van 40 jaar oude stokken. Deze champagne heeft ruim 2...
De Sancerre in Frankrijk is wereldberoemd, omdat het unieke terroir van deze Loire appellatie fantastisch weerspiegelt in de wijn. Sancerre behoort tot de absolute wereldtop als het gaat op Sauvignon Blanc, en staat bekend om zijn frisse, strakke en mineralige...
Biologische wijn is op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. Door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit passen deze wijnen perfect bij Wijnbutler. Zonder het gebruik van chemicaliën en uiteraard met biologische teelt van de druiven. Wijnbouw met respect voor de natuur. Wij geloven dat deze pure wijnen de toekomst hebben.
Hoe wordt biologische wijn gemaakt?
Biologische wijn begint natuurlijk bij het biologisch verbouwen van de druiven. De wijnmaker gebruikt geen pesticiden en chemicaliën in de wijngaard. De natuur heeft vrij spel. In een biologische wijngaard groeien wilde bloemen en planten tussen de wijnranken. Hierdoor is de wijngaard in staat om op natuurlijke wijze eventuele ziektes te weren door haar gebalanceerde ecosysteem. Een veel gezondere en natuurlijkere omgeving dan massale wijnbouw waar gespoten moet worden. De bodem is een stuk vruchtbaarder bij biologische wijnbouw, en dit levert mooiere wijnen op van hogere kwaliteit. Jij krijgt een zo eerlijk en puur mogelijke wijn in jouw glas.
Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Biologische wijnboeren produceren vaak minder flessen dan conventionele wijnboeren. Vanzelfsprekend kan er een gedeelte van de druiven verloren gaan doordat er geen pesticiden worden gebruikt. Ook kiezen sommige wijnmakers ervoor om hun ranken wat verder uit elkaar te zetten. Een voorbeeld hiervan is Telmo Rodriguez.Hij vindt het belachelijk dat wijnboeren in het hete Spanje waar water schaars is moeten irrigeren. Daarom plant hij zijn wijnstokken niet in een rijtje en dicht op elkaar, maar ver uit elkaar als struik. Hierdoor hoeft hij niet te irrigeren en bespaart hij enorm veel water. Ecologisch verantwoord, en door op kleinere schaal te werken zijn de wijnen ook nog eens veel lekkerder.
Welke keurmerken zijn er?
Biologische wijnen zijn makkelijk te herkennen aan het keurmerk wat op de fles staat. Dit keurmerk zegt wat over de druiven, de vinificatie en de wijnbereiding. Het groene AB logo geeft aan dat een fles gecertificeerde biologisch is. Het logo kan bestaan uit 12 sterren in een blad vorm. Als een van deze twee keurmerken op de fles staat, heeft er een controle plaatsgevonden door het instituut Skal. Je weet dus zeker dat het op een verantwoorde en biologische wijze is geproduceerd. Er zijn ook wijnmakers die wel biologisch werken, maar zich niet hebben gecertificeerd. Op deze manier houden ze de mogelijkheid open om in te grijpen met pesticiden als het echt niet anders kan. Het keurmerk staat dan niet op de fles vermeld.
Naast het AB keurmerk is er ook nog het Demeter keurmerk. Dit is het keurmerk voor biodynamische wijnen.
Hoe smaakt biologische wijn?
Biologische wijn smaakt zoals wijn hoort te smaken. De wijngaarden zijn een stuk gezonder en er wordt vaak op kleinere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede. De wijn is gemaakt met een pure werkwijze zonder toevoeging van chemicaliën. Eerlijk en met respect voor natuur. Je zou dus kunnen stellen dat biologisch alleen maar een verbetering is voor de smaak en kwaliteit.
Is biologische wijn duurder dan normale wijn?
Nee, biologische wijn is niet duurder dan normale wijn. In elke prijsklasse zijn goede biologische alternatieven te vinden. Vanaf slechts €4,95 geniet je al van een lekker een eerlijke wijn. Ontdek bijvoorbeeld onze populaire Franse wijnen en Italiaanse wijnen. Of bekijk alle duurzaam geproduceerde witte wijnen, rode wijnen, rosé wijnen en bubbels overzichtelijk op een rijtje gezet.