Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano

14.5
Vino Nobile di Montepulciano
2018
Houtrijping
16 tot 18 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Rood
Italië
Robuust
Prugnolo Gentile, Sangiovese
Biefstuk, Harde kaas, Pasta

Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano is de top wijn van het wijnhuis. De druiven zijn afkomstig uit een enkele wijngaard, Il Nocio. Dit wijst naar de walnotenboom die in de wijngaard staat. De hogere ligging en de kalk- en mergelrijke bodem dragen bij aan de enorme kwaliteit van deze wijn. De wijngaard is gericht naar het zuidoosten naar de Val di Chiana, en geniet van een uitstekende verkoelende ventilatie. De plukkers van Boscarelli gaan meerdere keren door de wijngaard om te oogsten. Zo plukken ze alleen de beste en rijpste druiven. Een klasse wijn gemaakt van 100% Prugnolo Gentile, de lokale naam van Sangiovese.

 87,50 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

De top Vino Nobile van Boscarelli.

Boscarelli is een van de meest historische en belangrijkste wijnhuizen van Vino Nobile di Montepulciano. Deze Il Nocio is de top wijn van het huis, dus verwacht niets minder dan spektakel in het glas. Ruik en proef hints van bosbessen en pruimen. De smaak is rijp, maar wel met voldoende frisheid. Elegant, zeer geconcentreerd, complex en met een oneindige afdronk. Gambero Rosso gaf deze wijn drie van de drie glaasjes, en James Suckling 94 van de 100 punten. Een grote wijn voor bijzondere momenten.

Lekker bij de Italiaanse keuken.

Combineer deze wijn met klassieke Italiaanse gerechten. Pasta's en lasagnes zijn heerlijk in combinatie met deze wijn. Gegrild vlees van de barbecue is ook heerlijk in combinatie met deze wijn.

Extra informatie

Alcoholpercentage

14.5

Regio

Vino Nobile di Montepulciano

Vintage

2018

Maturation

Houtrijping

Drinktemperatuur

16 tot 18 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Robuust

Druiven

Prugnolo Gentile, Sangiovese

Lekker bij

Biefstuk, Harde kaas, Pasta

De productiemethode van de Boscarelli Il Nocio

Deze Il Nocio van Boscarelli is op een bijzondere manier gemaakt. De wijnmaker Luca de Ferrari heeft deze Vino Nobile di Montepulciano spontaan laten vergisten op grote houten vaten. De vaten zijn 500 tot 1000 liter groot, en de wijn rijpt hier vervolgens voor een duur van 18 tot 24 maanden in verder. Door grote houten vaten te gebruiken, blijft de invloed hiervan op de smaak subtiel. Hierdoor heeft deze wijn kruidige smaken, maar blijven de fruitsmaken ook mooi overeind.