Een heerlijk vegetarisch gerecht. Boeuf Bourguignon maken met alleen groente? Dat kan met dit heerlijke recept. De paddenstoelen zijn een heerlijke vervanger voor het vlees.
Benodigdheden:
*15g boter ( of margarine)
*30ml ( 2 eetlepels) olijfolie
*125g sjalotten
*1 winter wortel
*1 knoflookteen
*1 blikje tomaten purée
*2 eetlepels patent bloem
*125ml rode wijn ( smaakprofiel: rood licht of rood soepel)
*150ml vegetarische bouillon
*2 takjes tijm
*625g gemengde paddenstoelen naar keuze.
Tip van de chef: Je kan eenvoudig zelf je eigen vegetarische bouillon trekken. Neem groente die je nog over hebt : bleekselderij, wortel, kool, sperziebonen, ui, prei. Zet op in een pan met kokend water en laat een half uurtje trekken. Koop een zakje gedroogde paddenstoelen en laat ze tegelijkertijd een half uur weken in gekookt water. De bouillon en het vocht van de gedroogde paddenstoelen vormen samen een heerlijke groentebouillon. De gewelde paddenstoelen gebruik je natuurlijk gewoon.