Bravo Escós La Font del Mosquit Macabeu Garnacha

Vol
Spanje
Macabeo & Grenache blanc
Vis & Schaaldieren
Bravo Escós La Font del Mosquit is een bijzondere wijn van Macabeu en Garnacha Blanca. Bravo Escós is een wijnhuis uit Priorat. In deze regio wordt vrijwel alleen maar rode wijn gemaakt. Deze witte wijn bewijst dat er ook uitstekend wit gemaakt kan worden. La Font del Mosquit is een volle en expressieve witte wijn met een mooie frisheid. De neus heeft heerlijke geuren van citrus, anijs en bloesem. Ook in de smaak komen deze aroma's terug, aangevuld met mineralige frisheid. Een unieke kwaliteitswijn die indruk maakt.
€ 23,40
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8437018352128
Fles

Verrassende witte Priorat van Macabeu en Garnacha.

Bravo Escós La Font del Mosquit is een blend van Macabeu en Garnacha Blanca. Macabeu zou je kunnen kennen als de druivensoort van cava. Bravo Escós maakt in Priorat hier een complexe witte wijn van. De wijn is vol en expressief, maar ook een fijne frisheid. Je ruikt citrus, anijs en bloesem. Ook in de smaak komen deze aroma's terug. De afdronk is lang en complex met een goede frisheid.

Lekker bij vis, schelp- en schaaldieren en paella.

Combineer met vis, schelp- en schaaldieren of paella's.

Specificaties
Type wijnWit
LandSpanje
RegioPriorat
SluitingKurk
Vintage2021
Alcoholpercentage13.5
DruivenMacabeo, Grenache blanc
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijVis, Schaaldieren
BijzonderhedenBiologisch

Bravo Escós en zijn witte Priorat

Bravo Escós is een wijnhuis in Priorat. Dit gebied is erg warm en droog, en daarom vooral geschikt voor het maken van rode wijnen. Toch bewijst dit gerenommeerde wijnhuis dat er ook uitstekend wit gemaakt kan worden. Hiervoor gebruiken ze een blend van Macabeu en Garnacha Blanca uit zeer oude wijngaarden.

Hoe is de La Font del Mosquit gemaakt?

De Macabeu en Garnacha Blanca druiven ondergaan 12 uur schilweking voordat er geperst wordt. Vervoglens worden druiven afkomstig van jonge stokken geperst en vergist in RVS tanks. Hiervoor wordt geen gist toegevoegd, een spontane vergisting dus. De druiven afkomstig uit oudere wijngaarden worden vergist in kunststof eieren. Om complexiteit toe te voegen rijpt dit gedeelte kort sur lie. Een prachtig voorbeeld van puur vakmanschap. Ontdek meer van onze Spaanse wijnen hier.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook rosé!