Domaine Castelnau Sauvignon Le Bosquet

Fris
Frankrijk
Sauvignon Blanc
Salades, Zachte kaas, Harde kaas, Vis & Schaaldieren
Geuren van tropisch fruit worden aangevuld door ziltige aroma's. De zuren zijn mooi in balans en geven een heerlijk verfrissend karakter aan deze wijn. Castelnau of ook wel Chateauneuf betekent “nieuw kasteel”, maar slaat op de bebouwing die de kasteelheer rond zijn kasteel liet optrekken. Dat geeft de eeuwenoude traditie van wijnmaken in dit gebied voor de kasteelheer goed weer. Op deze nederzettingen had hij zo dichtbij veel directe invloed. Net als de Chardonnay van Domaine Castelnau is ook deze Sauvignon Blanc op biologische wijze met zorg gemaakt. De Sauvignon Blanc druiven krijgen voldoende zonuren om goed te rijpen. Maar er zijn voldoende mogelijkheden voor verkoeling, zodat de zuren zich goed kunnen opbouwen. Het Étang de Thau is vlakbij. Maar ook de zee. Hierdoor hebben de wijnmakers een rijpere stijl Sauvignon Blanc kunnen maken, die wel super verfrissend is. Heerlijk op het terras!

€ 7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
1376017871032
Fles

Mooie Sauvignon Blanc met stuivende geuren en frisse smaak

Dit is een rijpe stijl Sauvignon Blanc, maar zoals het hoort bij Sauvignon Blanc wel lekker fris. Bleekgeel van kleur. Op de neus mineralig en ziltig. Daarnaast stuivende geuren van tropisch fruit. Je proeft aroma’s van groene appels, citrus en vanwege de rijpere stijl ook wat exotisch fruit.Het blijft vanwege de hogere zuren wel een frisse wijn. Dat maakt hem geschikt als aperitief. Maar hij is ook goed inzetbaar aan tafel.

Lekker bij visgerechten of salade met appel.

Dit is een frisse wijn om van te genieten in het zonnetje. Als je er lekkere gerechten bij wilt combineren dan doen lichte visgerechten het goed. Of wat zou je denken van een salade met appel? Het zoetzuur van de appel combineert goed. Kaas combineert ook goed. Vergeet vooral de geitenkaas niet! Als laatste zijn zeevruchten een goede match met deze wijn. Denk aan schaal en schelpdieren. Inktvis. Oester. Heerlijk!

Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
SluitingSchroefdop
Vintage2022
Alcoholpercentage12.5
DruivenSauvignon Blanc
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Zachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren

    

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!