Aanbieding!

LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie

12
Loire
2021
10 tot 12 graden
Bevat sulfieten
Schroefdop
Wit
Frankrijk
Fris
Melon de Bourgogne
Schaaldieren, Vis

LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie is een heerlijk frisse witte wijn uit de Loire streek. Sèvre et Maine ligt westelijk richting de Atlantische Oceaan. Sur lie zie je wel vaker op het etiket van een wijn van Muscadet. Dit betekent dat er een Sur Lie rijping heeft plaatsgevonden. Na het vergisten gaan de gistcellen dood. Vervolgens heeft de wijnmaker de wijn laten rijpen terwijl de dode gistcellen nog in het sap zitten. Dit geeft een rijkere en complexere smaak aan de wijn. In deze streek wordt de Muscadet druif ook wel Melon de Bourgogne genoemd. Subtiel en ingetogen qua smaak met tonen van meloen, bloemen en citrus. Heerlijk bij mosselen, oesters en al het andere uit de zee.

Oorspronkelijke prijs was: € 8,95.Huidige prijs is: € 8,55. incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro
Artikelnummer: 3333780204946 Categorieën: , , , , , ,

Extra informatie

Alcoholpercentage

12

Regio

Loire

Vintage

2021

Drinktemperatuur

10 tot 12 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Schroefdop

Type wijn

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Fris

Druiven

Melon de Bourgogne

Lekker bij

Schaaldieren, Vis

Content missing

LaCheteau Muscadet Sèvre et Maine sur lie

Deze wijn van Muscadet Sur Lie komt uit Sèvre et Maine en is gemaakt door wijnhuis Lacheteau. Hier heet deze druif ook wel Melon de Bourgogne.

De appellatie Sèvre et Maine

De appellatie Muscadet Sèvre et Maine is vernoemd naar de twee rivieren die door dit gebied stromen. Deze regio ligt in het meest westelijke gedeelte van de Loire streek. Het gebied staat bekend om haar unieke terroir met een mix van graniet, leisteen en gneis. Deze bodem in combinatie met de invloed van de oceaan zorgt voor wijnen met uitgesproken frisheid. Witte wijnen uit dit gebied krijgen vaak een sur lie rijping. Dit is een rijping op de dode gistcellen en geeft een romiger en zachter mondgevoel. Daarnaast voegt het complexiteit toe.