Domaine Champalou Le Portail Vouvray

Vol
Frankrijk
Chenin Blanc
Zachte kaas, Harde kaas, Vis & Schaaldieren
Domaine Champalou Le Portail is een indrukwekkende wijn van Chenin Blanc uit Vouvray. Dit kleine Franse dorpje ligt in de Loire streek, wat geldt als de bakermat voor Chenin. De wijngaard van deze wijn ligt recht voor het domein en is slechts 0,35 hectare groot. Alles gaat met respect voor de natuur. Deze wijn is Terra Vitis gecertificeerd en in omschakeling voor biologische certificering. De druiven wordt handmatig geplukt en vervolgens vergist in eiken houten vaten. De wijn rijpt daarna 18 maanden op zijn gisten. Dit resulteert in een dijk van een droge wijn met kracht en finesse. De neus ontwikkelt zich naarmate de wijn langer in contact staat met lucht, drink hem dus niet te snel op. Je ruikt geuren van witte bloemen, geel fruit en tonen van brioche. Het mondgevoel is romig en rijk met smaken van steenfruit, vanille en appel. De afdronk heeft veel mineraliteit, aangevuld met de gist- en boterige smaken. Niet een 'typische' chenin blanc uit Vouvray. Een enorm spannende en complexe kwaliteitswijn.
€ 48,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
916445736584745
Fles

Krachtige en complexe wijn uit Vouvray.

Het kan geen kwaad om deze wijn een half uur voordat je hem drinkt open te maken. Hierdoor kan de wijn loskomen en komen de aroma's het beste tot zijn recht. Deze complexe topwijn uit de Loire heeft een waanzinnige mineraliteit. Je ruikt geuren van witte bloemen, geel fruit en brioche. De smaak is romig en vol met een intense en lange afdronk. In de smaak komen de brioche tonen elegant terug.

Lekker bij schelp- en schaaldieren.

Combineer deze wijn met gerechten gemaakt met schelp- en schaaldieren. Ook kalfsvlees en lamsvlees combineren goed. Kruidige gerechten zoals met komijn en koriander komen goed tot zijn recht in combinatie met deze wijn. Ook met kazen is het heerlijk combineren.

Specificaties
Type wijnWit
LandFrankrijk
RegioVouvray
SluitingKurk
Vintage2019
Alcoholpercentage13.5
DruivenChenin Blanc
Drinktemperatuur10 graden
SmaakprofielVol
Lekker bijZachte kaas, Harde kaas, Vis, Schaaldieren

Domaine Champalou

De familie Champalou maakt als sinds 1984 wijn in Vouvray. Het is een klein familiebedrijf met in totaal 25 hectare aan wijngaarden. De huidige generatie die het wijnhuis bestieren zijn Catherine en Didier Champalou. Dit koppel maakt fantastische terroir gerichte wijnen. Daarnaast zijn ze voorvechters van biologische wijnbouw, en transformeren ze het bedrijf naar een duurzamere vorm van werken.

Hoe wordt deze wijn gemaakt?

De oogst gebeurd 's ochtends om de frisheid te behouden. Na een zachte persing wordt de most in 500 liter vaten gedaan en koud en langzaam gefermenteerd. Na de gisting rijpt de wijn 18 maanden op zijn gisten in de eiken houten vaten. Regelmatig worden de gisten geroerd om de wijn meer body, romigheid en complexiteit mee te geven.

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!