3 Passo Rosso
De 3 Passo Rosso is een heerlijke zonovergoten rode Italiaanse wijn. Een gebalanceerde blend van de druiven Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Na de oogst worden deze druiven kort ingedroogd. Hierdoor verdampt het smaakloze water wat van nature in de druiven zit, en stijgt de concentratie. Het resultaat staat als een huis. Zwoel en typisch Zuid-Italiaans rood. In de smaak veel concentratie en een eindeloze afdronk.
€ 9,50 incl. BTW
Op voorraadNiet goed, geld terug!
Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
Gratis verzending boven 70 euro
Zwoele Italiaanse rode wijn op appassimento manier gemaakt.
Een prachtige granaatrode kleur verraadt veel geur en smaak. Je ruikt direct de zwoele, rijpe geur van gedroogd fruit, tabak en mokka. In de smaak veel concentratie van rijp fruit. Zwarte bes, zwarte kers, gedroogd fruit, vijg, pruim. Maar ook een vleugje kruidigheid en vanille. Een krachtige en smaakvolle wijn.
Lekker bij schotels, vlees en de Italiaanse keuken.
Deze wijn laat zich goed combineren met diverse schotels. Vleesgerechten zijn heerlijk hierbij. Denk aan runderrollade, steak, stoofvlees. Wildvlees past ook mooi. Combineer ook eens met een pizza. Of een vegetarische schotel.
Extra informatie
Alcoholpercentage | 14 |
---|---|
Regio | Puglia |
Vintage | 2021 |
Drinktemperatuur | 16 tot 18 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Kurk |
Type wijn | Rood |
Land | Italië |
Smaakprofiel | Robuust |
Druiven | Negroamaro, Primitivo, Sangiovese |
Lekker bij | Biefstuk, Groenten, Pasta, Worst |
Content missing
Meer over de 3 Passo Rosso
De 3 Passo Rosso is gemaakt door wijnhuis Cielo e Terra. In 1908 begon Giovanni Cielo met het familie wijnbedrijf en kocht een klein landgoed in Montorso. Dit prachtige landgoed kijkt uit op 2 kastelen die in 1530 de inspiratie waren voor schrijver Luigi Da Porto voor het verhaal van Romeo en Julia. Na de wereldoorlog verenigden zo’n 2000 wijnmakers zich in de coöperatie Cantine dei Colli Berici. De familie Cielo sloot zich hierbij aan in de jaren 60 en nam de leiding over dit wijnbedrijf dat werd omgedoopt tot Cielo e Terra oftewel hemel en aarde. De familienaam Cielo kwam hierin terug en het uitgangspunt van duurzaamheid en zorg voor de natuur kwam in het tweede woord (Terra=aarde) terug. Het bedrijf heeft zich opgeworpen als toonaangevend bedrijf van biologische wijnbouw en duurzaamheid. Dat wordt gewaardeerd over de hele wereld. Wijnbutler.nl past met zijn duurzame manier van wijn bezorgen met de bakfiets in Nijmegen helemaal in dit plaatje en is daarmee een gewaardeerd partner.
Waarom heet deze wijn 3 Passo?
De naam 3 Passo geven de 3 pijlers weer waarop de wijn gemaakt is. 1 een gezond terroir, 2. biologisch geteelde druiven en 3. een meesterlijke vegan manier van wijn maken. Voor deze 3 Passo Rosso zijn 3 typisch Italiaanse druivensoorten gebruikt: Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Deze staan garant voor een rijke, stevige wijn met veel smaak maar ook elegantie. Dat komt ook door de manier van wijnmaken. Van onderuit het vat werd steeds wijn bovenop de wijn gepompt. Dit werd gedaan om extra smaken en kleuren uit de druiven te krijgen. De druiven werden eerst een maand gedroogd zodat er geconcentreerde smaken van gedroogd fruit ontstonden. In Italië wordt deze manier van wijn maken Appassimento genoemd. Amarone wijn wordt op dezelfde manier gemaakt.