Franz Keller Pinot Noir
Een torenhoge score van 92 punten van Wine Enthusiast zegt alles over deze wijn. De Franz Keller Pinot Noir valt op vanwege het delicate fruit, levendigheid, lichte rokerigheid en elegante zuurgraad. Het frisse en sappige karakter van de Spätburgunder druif (Pinot Noir op het etiket) blijft behouden. Het wijnhuis is meer dan 100 jaar geleden opgericht, en het wijnhuis wordt momenteel gerund door de derde generatie onder leiding van Fritz Keller. De Keller familie weet wel wat lekker is: naast het wijnhuis runnen ze ook het beroemde Michelin sterren restaurant Schwarzer Adler. Weingut Franz Keller krijgt internationale erkenning voor zijn hoge kwaliteit wijnen, die het unieke lössgrond terroir van Baden weerspiegelen.
€ 14,40 incl. BTW
UitverkochtElegante Pinot Noir met rood fruit en rokerigheid
In Duitsland noemen ze de Pinot Noir druif ook wel Spätburgunder. Echter staat het etiket van deze wijn Pinot Noir. Franz Keller heeft hiervoor gekozen omdat de klonen rechtstreeks uit de Bourgogne komen. De wijn heeft levendige aroma’s van rood fruit zoals kersen en rode bessen. Daarnaast zijn er delicate rokerige geuren van buskruit en vuursteen te ontdekken in de neus van de wijn. De wijn is enorm sappig en mooi in balans met een elegante zuurgraad. Licht gekoeld smaakt deze Duitse kwaliteitswijn het beste.
Licht gekoeld heerlijk verfrissend
Probeer in de zomer eens deze verkwikkende Pinot Noir in plaats van een witte wijn: je zal merken dat deze licht gekoelde rode wijn het in deze setting fantastisch doet! Ook bij gegrild rood vlees, gevogelte en stoofpotjes is deze wijn heerlijk. Geitenkaas en comté kaas combineren goed met deze Pinot Noir.
Extra informatie
Alcoholpercentage | 13 |
---|---|
Regio | Baden |
Vintage | 2016 |
Drinktemperatuur | 14 tot 16 graden |
Allergens | Bevat sulfieten |
Closure | Schroefdop |
Type wijn | Rood |
Land | Duitsland |
Smaakprofiel | Licht |
Druiven | Pinot Noir |
Lekker bij | Biefstuk, Harde kaas, Kip, Zachte kaas |
Medals | Goud |
Content missing