3 Passo Bianco

Fris
Italië
Chardonnay & Fiano
Vis, Schaaldieren & Kip
De 3 Passo Bianco is zeer fraai Italiaans wit. Een gedeelte van de druiven wordt kort ingedroogd, waardoor de smaak en het mondgevoel zachter worden. De blend bestaat uit Chardonnay en Fiano, waarbij Chardonnay voor frisheid zorgt. De Fiano is een zeer aromatisch druivenras en geeft een heerlijke fruitige geur en smaak mee aan de wijn. In de geur en smaak tonen van geroosterde noten, rijp steenfruit, honing en bloeiende zomerbloemen. Een volle zachte aanzet wordt opgevolgd door het fruitige en aromatische van de Fiano. Een lange verfrissende afdronk maakt deze wijn helemaal compleet. Volledig biologisch gemaakt.

€ 9,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
8008900009330
Fles

Een fantastische Italiaanse witte wijn van Chardonnay en Fiano.

Op de neus ruiken we direct de aromatische invloed van de Fiano druif met zijn florale tonen. Je ruikt ook zachte toetsen van noten en rijp steenfruit. Het is een goed gebalanceerde wijn met frisse smaken. Tegelijkertijd vol en een zacht mondgevoel. In de mond de smakelijke fruittonen van steenfruit, appel, citroen en een lichte notige toets in de afdronk.

Lekker bij vis, gevogelte, zeevruchten en als aperitief.

Dit is bij uitstek een uitstekende borrel en terras wijn. Hij is heerlijk om solo te drinken. Wil je de wijn combineren met eten, dan zijn gerechten met wit gevogelte een treffer. Uiteraard geweldig te combineren met visgerechten, en schaal- en schelpdieren.

Specificaties
Type wijnWit
LandItalië
RegioPuglia
SluitingKurk
Vintage2022
Alcoholpercentage13.5
DruivenChardonnay, Fiano
Drinktemperatuur10 tot 12 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijVis, Schaaldieren, Kip
BijzonderhedenBiologisch

De 3 Passo Bianco wijn

De 3 Passo Bianco is een prachtige wijn van Chardonnay en Fiano druiven. De naam 3 Passo is gegeven naar aanleiding van de drie verschillende methodes die zijn toegepast bij het bereiden van de wijn. Stap 1 was het overrijp plukken van de druiven. In de Veneto streek een groot risico voor de wijnmaker. Er kan in die laatste periode voor de oogst van alles misgaan met het weer. Maar de beloning is groot. Druiven vol met heerlijke aroma’s en suikers, noodzakelijk voor een goede wijn. De tweede stap is het tijdens de vergisting  voortdurend oppompen van de wijn van onder uit het vat, bovenop de wijn. Hierdoor is er steeds zuurstof contact die bijdraagt aan de smaak van de wijn. Tenslotte krijgt de wijn ook een aantal maanden rijping op het vat. De wijnmaker zelf ziet de 3 stappen als: een gezonde terroir, biologische druiven en meesterlijk vegan wijn maken.

Het wijnhuis Ciele e Terra

Cielo e Terra is uitgegroeid tot een groot wijnbedrijf. Wel een mooie naam voor een wijnbedrijf, hemel en aarde. Het wordt gerund door de familie Cielo. Vertaald betekent dat “lucht of hemel”. De wijn wordt gemaakt door zorgvuldig om te gaan met de bodem en aarde ( Terra). De druiven voor deze wijn en deze wijn zijn dan ook biologisch gecertificeerd geteeld en gemaakt. Het wijnbedrijf is een samenvoeging van het Cielo familiebedrijf,  dat door Giovanni Cielo in 1908 werd gestart, en de coöperatie  Cantine dei Colli Berici van zo’n 2000 wijnboeren opgericht kort na de tweede wereldoorlog. De vierde generatie Cielo staat sinds de jaren 60 aan het roer van dit bedrijf. Van alle medewerkers en leveranciers wordt verwacht dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. In de regio zijn ze immers toonaangevend op het gebied van duurzaamheid.

Het Veneto gebied ligt in het Noordoosten van Italië en is dankzij een vruchtbare grond en  een gematigd maritiem klimaat ideaal voor het produceren van mooie, smaakvolle en frisse wijnen. De Dolomieten vormen een mooie bescherming tegen koud en nat weer. 

Een leuk detail is dat de wijngaarden uitkijken op 2 kastelen die de inspiratie vormden voor schrijver Luigi DaPorto in 1530 voor het verhaal van Romeo en Julia. 

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!