Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson

12.5
Moezel
Nvt
7 tot 9 graden
Bevat sulfieten
Kurk
Mousserend
Luxemburg
Bubbels
Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Riesling
Harde kaas, Pasta, Vis
750ML

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut is het vlaggenschip van het huis, wat ter ere van hun 50 jarig bestaan op de markt werd gebracht. Afkomstig uit de Luxemburgse Moezel en gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir, Riesling en Pinot Blanc. Deze heerlijke wijn is op dezelfde manier gemaakt als in de champagne, met een tweede vergisting op de fles. Hierdoor is de smaak fris en fruitig, met tonen van brioche en gist. Rijk, rijp en zacht van smaak met een dorstlessende afdronk. Heerlijk als aperitief of als begeleider bij schelpdieren of witvis.

 

 17,45 incl. BTW

Op voorraad
Flessen
4.7 van de 5
4.7 van de 5
  •    Niet goed, geld terug!
  •   Gratis levering in Nijmegen boven 20 euro
  •   Gratis verzending boven 70 euro

Bijzondere bubbel uit Luxemburg.

De Cuvée de l'Écusson Brut is een heerlijke bubbel uit Luxemburg. Hier is het klimaat perfect om mousserende wijn van hoge kwaliteit te maken. De neus en smaak hebben tonen van brioche, appel en citrus. Ook zijn tonen van gist en peer te ontdekken. De smaak is droog en is verfrissend, maar blijft wel vriendelijk. Een feestelijke en dorstlessende bubbel.

Heerlijk als aperitief of bij kleine hapjes.

Deze wijn is perfect om als feestelijke starter in te zetten. Ook heerlijk bij oesters, borrelhapjes en witvis.

Extra informatie

Alcoholpercentage

12.5

Regio

Moezel

Vintage

Nvt

Drinktemperatuur

7 tot 9 graden

Allergens

Bevat sulfieten

Closure

Kurk

Type wijn

Mousserend

Land

Luxemburg

Smaakprofiel

Bubbels

Druiven

Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Riesling

Lekker bij

Harde kaas, Pasta, Vis

Content missing

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson

De Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson is een heerlijke bubbel uit Luxemburg met een frisse smaak. Deze wijn is gemaakt door het huis Bernard-Massard, een echt familiebedrijf dat sinds 1921 de lekkerste wijnen maakt op de oevers van de Moezel. Aan het hoofd staat de 5e generatie van de familie Clasen. De wijngaarden liggen in de Moezel. Deze streek ken je misschien uit Duitsland, maar Luxemburg heeft dus ook een stukje Moezel. Dit gebied is een van de noordelijkst gelegen wijnstreken van Europa. Het landschap is glooiend met kalk- en klei-houdende bodems. Het is er relatief koel, wat perfect is voor de productie van mousserende wijnen.

Deze wijn kwam in 1971 voor het eerst op de markt ter ere van het 50 jarige bestaan van het huis. Inmiddels is het uitgegroeid tot het vlaggenschip van het huis. In 2017 werd de Cuvée de l’Écusson Brut uitgeroepen tot de beste mousserende wijn in zijn categorie door het Engelse wijntijdschrift Decanter.

De smaak en productiemethode

Deze wijn wordt gemaakt op de traditionele methode. Dit is dezelfde manier als dat ze in de champagnestreek gebruiken. De champagnedruiven Chardonnay en Pinot Noir worden in de blend gebruikt met Pinot Blanc en Riesling. Deze blend zorgt ervoor dat de smaak vriendelijk en zacht is, maar wel met spannende verfrissende zuren. Het productieproces begint met het maken van een basiswijn. Deze wijn wordt in roestvrij stalen tanks gemaakt, en zorgt voor een wijn met hoge zuren. Deze wordt vervolgens gebotteld, samen met een beetje suiker en gist. Door het toevoegen hiervan ontstaat er een tweede vergisting in de fles. De suikers worden omgezet naar bubbels, en doordat de fles is afgesloten blijven deze in de wijn. De gisten rijpen vervolgens twee jaar in de fles, waarna de wijn wordt voorzien van de kurk. Zo hebben de keldermeesters van Bernard-Massard een prachtige mousserende wijn gemaakt.