Calusari Chardonnay

Fris
Roemenië
Chardonnay
Pasta & Kip
De mooie goude kleur van deze Chardonnay straalt je glas uit. De rijpe smaak is een resultaat van het harde werk in de wijngaarden. Twee getalenteerde wijnmakers uit Australië en Spanje zorgen voor een bijzondere cuvée van hoge kwaliteit. Verkwikkend karakter met rijpe smaken van exotisch fruit, citrus en licht vanille. Elegante wijn die mooi in balans is. Heerlijk bij goed gezelschap, bij de borrel of bij het diner. Sublieme prijs-kwaliteitverhouding.
€ 5,15
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
15942084503072
Fles

Rijpe Chardonnay met heerlijke doordrinkbaarheid

De Chardonnay druiven zijn mooi rijp geworden, waardoor de wijn een rijke smaak heeft. De wijn heeft een prachtige balans tussen enerzijds de mooie zuren en sappigheid, en anderszijds de rijpe smaken van exotisch fruit en vanille. Een wijn met een sublieme prijs-kwaliteitverhouding en hoge doordrinkbaarheid.

Lekker bij pasta en risotto.

Deze wijn doet het goed bij veel verschillende gerechten. Maak het niet te complex. Bijvoorbeeld heerlijke pasta’s en risotto’s. Of wat dacht je van een gebraden kip uit de oven? Kalkoen en eend combineren ook fantastisch bij deze wijn. Als borreltopper bij een goed gevulde borrelplank doet deze Calusari Chardonnay het ook uitstekend.

Specificaties
Type wijnWit
LandRoemenië
RegioViil Timisului
SluitingSchroefdop
Vintage2021
Alcoholpercentage13
DruivenChardonnay
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijPasta, Kip

Roemenië is niet meteen het eerste wijnland waar je aan denkt, maar het is wel een hele mooie met een zeer rijke geschiedenis. Sinds de oudheid wordt er al wijn gemaakt in Roemenië, en sommige legendes gaan dat God van de wijn Bacchus zijn jeugd in dit mooie land doorbracht. De wijnbouw heeft aan het begin van de vorige eeuw gigantische kwaliteits impulsen gekregen doordat vele Europeaanse, voornamelijk Duitse wijnmakers naar Roemenië verhuisden. Deze Europese wijnmakers brachten een schat aan kennis en ervaring met zich mee, waardoor vandaag de dag de kwaliteit van Roemeense wijn erg hoog ligt. De productiemethodes in Roemenië zijn vaak modern, wat bijvoorbeeld heerlijke frisse Pinot Grigio's oplevert. Het wijnhuis Calusari heeft een Australische en een Spaanse wijnmaker die samen ervoor zorgen dat het maximale uit de druiven oogst wordt gehaald. En wat ons betreft lukt dat heel aardig!

 
Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook vol!