Calusari Pinot Grigio

Fris
Roemenië
Pinot Grigio
Salades, Vis, Schaaldieren & Kip

Op deze wijn zijn we best trots: ervaar onze bijzondere ontdekking uit Roemenië! Deze heerlijke Pinot Grigio doet niet onder voor Italiaanse Pinot Grigio's en heeft een geweldige en geroemde prijs kwaliteitverhouding. Calusari Pinot Grigio is lekker fris van smaak met een kleine prikkeling op de tong. Mooie smaken van meloen, citrus en appels wisselen elkaar af. Een geweldige verfrissende wijn met een verrassende prijskaartje. 

€ 5,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
15942084503065
Fles

Zomers frisse Pinot Grigio met mooie balans tussen zuren en tonen van meloen en appel

De Calusari Pinot Grigio is geweldig fris van karakter. In de geuren en smaken voeren meloen, appel en citrus de boventoon. De zuren zijn mooi in balans.

Lekker bij zomerse gerechten, frisse salades, schaal- en schelpdieren en vis

Deze wijn is het lekkerste in combinatie met zomerse en Italiaanse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade met vis zoals tonijn. Lekkere pasta's met kip, vis, garnalen of octopus en lichte sauzen doen het ook goed met de Calusari Pinot Grigio. Gebakken en geroosterde vis en groentes zijn overheerlijk in combinatie met deze wijn. Een spannende combinatie met sushi werkt ook goed met deze wijn. Enjoy!

Specificaties
Type wijnWit
LandRoemenië
RegioViil Timisului
SluitingSchroefdop
Vintage2022
Alcoholpercentage12.5
DruivenPinot Grigio
Drinktemperatuur8 tot 10 graden
SmaakprofielFris
Lekker bijSalades, Vis, Schaaldieren, Kip

Roemenië is niet meteen het eerste wijnland waar je aan denkt, maar het is wel een hele mooie met een zeer rijke geschiedenis. Sinds de oudheid wordt er al wijn gemaakt in Roemenië, en sommige legendes gaan dat God van de wijn Bacchus zijn jeugd in dit mooie land doorbracht. De wijnbouw heeft aan het begin van de vorige eeuw gigantische kwaliteits impulsen gekregen doordat vele Europeaanse, voornamelijk Duitse wijnmakers naar Roemenië verhuisden. Deze Europese wijnmakers brachten een schat aan kennis en ervaring met zich mee, waardoor vandaag de dag de kwaliteit van Roemeense wijn erg hoog ligt. De productiemethodes in Roemenië zijn vaak modern, wat bijvoorbeeld heerlijke frisse Pinot Grigio's oplevert. Het wijnhuis Calusari heeft een Australische en een Spaanse wijnmaker die samen ervoor zorgen dat het maximale uit de druiven oogst wordt gehaald. En wat ons betreft lukt dat heel aardig!

Deze wijnen passen bij jouw smaakprofiel en zijn ook fris!